Sosyal Medya

Güncel

HDP'den PKK'ya yardım kolisi!

Cizre'de PKK'nın hücre evine yapılan operasyonlarda HDP'li belediyelerin teröristlere gönderdiği yardım kolileri bulundu.



Şırnak Cizre'de teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla baÅŸlatılan "Åžehit Jandarma Astsubay Kıdemli ÇavuÅŸ Burak Demirci Operasyonu" sürdü. Operasyon kapsamında teröristlerden arındırılan Cudi Mahallesi Vatan Sokak'ta kontrol yapan güvenlik güçleri, bir evin bahçesine kazılmış, yaklaşık 2 metre geniÅŸliÄŸinde tünel buldu.

Teröristlerce sızma ve kaçma amacıyla kullanıldığı deÄŸerlendirilen tünelde tuzaklanmış el yapımı patlayıcı olduÄŸunu belirleyen güvenlik güçleri, patlayıcıyı imha etti. Patlamanın etkisiyle göçük oluÅŸan tünelin, baÅŸka bir eve açıldığı deÄŸerlendiriliyor.



Kutular ilaç dolu

Güvenlik güçlerinin, teröristlerin depo olarak kullandığı hücre evinde yaptığı aramada çuvallar içinde bol miktarda gıda maddesi, ilaç, ÅŸarjör ve mühimmat ele geçirildi. Birçok kutu üzerinde PKK ile kol kola giren HDP'nin belediyeleri tarafından gönderildiÄŸine dair logo ve yazılar bulunması dikkatlerden kaçmadı.

El altından veriliyor

Güvenlik kaynakları, HDP'li belediyelerin, vatandaÅŸa 'sosyal yardım' adı altında dağıtılması için hazırlanan kolileri terör örgütüne el altından ulaÅŸtırdığını belirtiyor.GeçtiÄŸimiz aylarda da, birçok terör yuvasından HDP'li belediyelere ait araç ve gereçler çıkmış, güvenlik güçleri tarafından baskın düzenlenen bir maÄŸarada ise HDP'ye ait bildirge ile broşürler ele geçirilmiÅŸti. HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ ise, PKK'ya destek verdiklerini inkar etmiÅŸ, "Aramızda organik bir baÄŸ bulunmuyor" açıklamasını yapmıştı. Öte yandan HDP'li belediyelere ait 'yardım kolileri'nin bulunduÄŸu hücre evinde kullanılmamış battaniye, yorgan ve nevresim takımları dikkati çekti. BaÅŸka bir evde de el yapımı patlayıcı ile bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat bulan güvenlik güçleri, olası tuzaklara karşı tedbirleri artırdı.

Kaynak : Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.