Sosyal Medya

Güncel

'Gerekirse sığınmacılar vurulabilir'

Sağ popülist Almanya için Alternatif partisinin başkanı Frauke Petry, polisin gerekirse ülkeye girmek isteyen sığınmacıları vurabilmesi gerektiğini söylemesi



Mannheimer Morgen gazetesine bir röportaj veren Almanya için Alternatif AfD BaÅŸkanı Frauke Petry kayıtsız sığınmacıların Avusturya üzerinden ülkeye geliÅŸlerinin engellenmesi gerektiÄŸini söyledi. 

“Hiçbir polisin bir sığınmacıyı vurmak istemediÄŸini” söyleyen Petry “Polis, sınırın yasadışı olarak geçilmesini engellemek zorunda, eÄŸer gerekirse silahını kullanmalı, yasada böyle yazar” diye konuÅŸtu.

“Bunu tabii ki ben de istemem” diyerek sözlerine devam eden Petry “silah zorunun devreye girmesinin hukuki çerçevede olduÄŸunu” vurguladı. 

AfD BaÅŸkanı Frauke Petry “durumun bu raddeye gelmemesi için Avusturya ile anlaÅŸma ve AB sınırlarında kontroller yoluyla sığınmacı akışının frenlenmesi gerektiÄŸini” belirtti.

800 kilometrelik Avusturya sınırının kontrol edilmesinin nasıl mümkün olacağı sorusuna Frauke Petry “Elbette yeterince polis görevlendirilmeli ve sığınmacıları geri çevirmekten çekinmemeliyiz” diye yanıt verdi.

Almanya sığınmacı krizinin baÅŸlamasının ardından 13 Eylül'de yeniden Avusturya sınırında kontrollere baÅŸlamıştı. 

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere bu kontrolleri tekrar tekrar uzatmıştı. En son kasım ayında uzatılan sınır kontrollerinin süresi 13 Şubat'ta doluyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.