Sosyal Medya

Güncel

Son kale Yamadi

Suriye’nin, Rus uçakları ve İran’lı milislerin desteğiyle Türkmen Dağı’nın can çekiştiğini ve ellerinde sadece Yamadi’nin kaldığını belirten Türkmen sözcü Murat P. “Makarna, un değil, teknik donanım gönderin” dedi.



Rus uçakları ve Ä°ran’lı binlerce milisin desteÄŸiyle Türkmen Dağında ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek için saldırılarını artırdı. Topraklarını savunan Türkmenler ise Müslüman ülkelere ve Türk yetkililere seslendi. Cepheden video ile verdikleri mücadeleyi anlatan Türkmenlerin Sözcüsü Murat P., hiçbir DAEÅž’’linin bulunmadığı bölgeyi bombalayan Rus uçaklarının bombaları ve tankları ile ellerinde silahla mücadele edemediklerine dikkat çekerek, “Türkmen Dağı’ndan sonra topraklarımızı milim milim kaybediyoruz. Çünkü Rus uçağına ve tanka, el bombasıyla saldırmak zorunda kalıyoruz. Elimizde sadece Yamadi kaldı” dedi. Teknik donanımlarının zayıf olduÄŸunu vurgulayan Türkmen sözcü, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸta olmak üzere devlet büyükleri ve iÅŸ adamlarına seslendi.

YARDIM ÇAĞRISI

Zor durumda olduklarının altını çizen Türkmen sözcü ÅŸunları söyledi:  “Teknik donanımımız zayıf. Bize yardım ederken makarna, un, ÅŸekerden ziyade teknik donanım, gece görüş, termal ve uçakları düşürebileceÄŸimiz bazı malzemeler, kanas gönderin. Biz kefere ile her türlü baÅŸa çıkarız. Bu imkana, bu yüreÄŸe, bu imana sahibiz.”

Cepheye gönüllü olarak Ä°zmir’den giden Karşıyaka Ãœlkü Ocakları eski BaÅŸkanı Murat P. Esed ve Rus güçlerinin cephe gerisindeki köyleri vurduklarını ve her yeri bombalayarak Türkmenleri Türkiye’ye kaçmaya zorladıklarını ifade etti.

 Ä°slam alemine çaÄŸrıda bulunan Türkmen sözcü şöyle devam etti: “Allah aÅŸkına Müslümanlara seslenmek istiyorum. Nasıl evinizde vicdanınız rahat yatabiliyorsunuz? Biz burada aç, susuz kalsak da çok önemli deÄŸil. Ama Osmanlı’nın diriliÅŸ baÅŸlattığı Türkmen DaÄŸlarının ÅŸehitlerle donanmış kutsal topraklarına yardıma gelin. Neyi bekliyorsunuz?”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.