Sosyal Medya

Güncel

'Çözüm sürecine ihtiyacımız var'

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Şu anda çözüm sürecine benzer bir işe ihtiyacımız var. Türkiye’nin kendi içinde toplumsal barışı sağlaması ve terörü mutlaka sonlardırması gerekiyor. Bunun silahla olmayacağını bilerek de söylüyorum" dedi.



Eski BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN Türk’te Taha Akyol’un sorularına yanıt verdi. Arınç, Kürt sorununa çözüm sürecinin yeniden baÅŸlaması gerektiÄŸini söyledi:

"Åžu anda çözüm sürecine benzer bir iÅŸe ihtiyacımız var. Birinci sebep ÅŸudur: Türkiye iç ve dış tehditlerle karşı karşıyadır ve ÅŸu anda dış tehditler, iç tehditlerin önüne geçmiÅŸtir. Bundan çıkmamızın tek yolu içi saÄŸlam tutmaktır. Türkiye’nin kendi içinde toplumsal barışı saÄŸlaması ve terörü mutlaka sonlardırması gerekiyor. Bunun silahla olmayacağını bilerek de söylüyorum. Bu da ancak çözüm sürecine benzer bir ÅŸeyin yarından itibaren olacak ÅŸekilde gerçekleÅŸmesi gerekiyor.

"BaÅŸka bir siyasi aktörü onun yerine kullanamayacaksak, HDP’yi de güçlendirmemiz lazım" diyen Arınç, "DaÄŸa kaç bin kiÅŸinin çıktığından haberi var mı milletin? Bu iÅŸ böyle bitmez, böyle de bitmeyecek. Bu iÅŸin bitmesi için çok önceden düşündüğümüz ve her türlü tehlikeyi göz alarak bugünlere getirdiÄŸimiz sürecin aldığımız derslerle yenilenmesi lazım. Çözüm süreci adı da bayatladıysa, bu bir komisyon marifetiyle de olabilir" diye devam etti.

'Troliçeler' ifadesi

Arınç, medyadaki bazı kişileri de isim vermeden eleştirdi:

“Bazı yazarları okuyorum. Bak, akıllı ol, kabadayılanma, efelenme falan… Bugünkü görüşmemizden bile ne anlamlar çıkaracak akbabalar bile var. Troller diyorduk, onların kadın olanları da varmış. Bizim camiada onlara troliçe diyorlar. Bunlar isim isim de biliniyor. Bu troliçelerden bazıları, baÅŸlarındaki güzel örtüleriyle birlikte…

'Cumhurbaşkanı'ndan davet gelmedi, görüşmedik'

Bülent Arınç, Taha Akyol’un sorusu üzerine hükümetten ayrıldıktan sonra CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile görüşmediÄŸini söyledi. Arınç, “CumhurbaÅŸkanımız ile hiçbir görüşmemiz olmadı. Ondan bir davet gelmedi, benden de bir talep olmadı. Sayın BaÅŸbakanımız ile görüşüyoruz” dedi.

BaÅŸbakan'la ilgili haberlere tepkisi

Mesela Sayın BaÅŸbakan, bir gün Dolmabahçe ofisinde, şöyle hanımını da almış, yürüyelim demiÅŸler. Bir kitapçıya girmiÅŸler. Kitap bakmışlar. Kestaneciden kestane almışlar. Ertesi gün bu troliçelerden bir tanesi, ‘Senin gittiÄŸin o kitapçı var ya, Taraf gazetesinin patronunun bilmem ne yayınevi. Sen oraya gittiÄŸine göre, ertesi gün de Sözcü’ye gidersin.’ Yani bunu BaÅŸbakan’a karşı söylüyorlar.” 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.