Sosyal Medya

Güncel

Beyaz Show'a rekor PKK propagandası cezası

RTÜK, Beyaz Show'a telefonla bağlanıp PKK propagandası yapan Ayşe Çelik nedeniyle, Kanal D'ye 850 bin lira ceza verdi.



RTÃœK uzmanlarının hazırladığı rapora göre 08 Ocak 2016 tarihinde Kanal D televizyonunda yayınlanan Beyaz Show adlı programda kendisini öğretmen olarak tanıtan AyÅŸe Çelik adlı kadın GüneydoÄŸu'daki çatışmalara vurgu yaparak, "Türkiye'nin DoÄŸu'sunda, GüneydoÄŸu'sunda neler olup bittiÄŸinin farkında mısınız? Burada doÄŸmamış çocuklar, anneler insanlar öldürülüyor" ifadelerini kullandı. Raporda Beyaz'ın "DoÄŸru, bir alkış alalım AyÅŸe Hanım'a" dediÄŸi belirtildi. RTÃœK'e 6 bin 767 ÅŸikayet yapıldığı anlatıldı.

RAPORDA ÅžU Ä°FADELER VAR

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, raporda ÅŸu ifadeler kullanıldı: "Programa katılan konuÄŸun terör örgütünün kullandığı lisanı kullanmak suretiyle, devletin terör örgütüne yönelik yürüttüğü askeri operasyonları masum insanların ölümüne sebep olan eylemler ÅŸeklinde ifade ettiÄŸi kanaatine varılmıştır. Oysa söz konusu kanalda bu suçlamalar ve ağır iddialar dile getirilirken programın sunucusu hiçbir müdahalede bulunmadığı gibi programa telefonla baÄŸlanan AyÅŸe Çelik isimli ÅŸahsı alkışlattırarak kiÅŸinin yaptığı açıklamaları desteklemiÅŸtir. Kanal D logolu medya hizmet saÄŸlayıcısının söz konusu Beyaz Show adlı yayınında terör eylemlerini, faillerini ve maÄŸdurlarını terörün amaçlarına hizmet eder ÅŸekilde sunduÄŸu kanaatine varılmıştır."

850 BÄ°N TL CEZA KESÄ°LDÄ°

Ãœst Kurul'da bu konu iktidar ve muhalefet kontenjanından gelen üyeler arasında tartışma konusu oldu, ancak yeter sayı olmadığı için karar alınamadı. Önceki gün yapılan son toplantıda ise MHP'li üyeler de AK Partili üyelerle birlikte oy kullanarak ceza verilmesini kararlaÅŸtırdı. Ãœst Kurul, ceza kararı mevzuatın "yayınlar terörü övemez ve teÅŸvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez, terör örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte olamaz. Terör eylemlerini, faillerini ve maÄŸdurlarını terörün amaçlarına hizmet eder ÅŸekilde sunamaz" hükmününe dayandırdı. Ağır ceza kapsamındaki bu karar ile Kanal D televizyona yaklaşık 850 bin TL ceza kesildi.

Beyaz Show'a Diyarbakır'dan telefon bağlantısı VİDEO

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.