Sosyal Medya

Dünya

ABD'den Lübnanlı işadamlarına Hizbullah yaptırımı

ABD, Lübnanlı iki işadamı ve bir şirkete Hizbullah'a yardım gerekçesiyle yaptırım uygulayacak



ABD, Lübnan’daki Hizbullah örgütüne mali destek saÄŸlayan iki Lübnanlı i adamı ve bir ÅŸirkete yaptırım kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, merkezi Lübnan'da bulunan çok amaçlı ÅŸirket "Trade Point International S.A.R.L." ile ÅŸirketin sahibi Muhammed Nureddin ve çalışanı Hamdi Zahir El-Din’e Hizbullah için kara para aklayarak örgüte finansal katkı sunmaktan yaptırım kararı alındığı bildirildi.

Nureddin’in ÅŸirketin imkanlarını kullanarak Hizbullah üyelerinin de aralarında bulunduÄŸu müşterileri için kara para aklamak, yüklü miktarda nakit ödeme, karaborsada döviz bozma ve diÄŸer finansal hizmetleri sunduÄŸu kaydedildi.

Bakanlığın Terörizm ve Finansal Ä°stihbarattan Sorumlu MüsteÅŸar Vekili Adam Szubin, Hizbullah’ın terör ve siyasi istikrarsızlığa neden olan eylemleri gerçekleÅŸtirmek için Nureddin ve El-Din gibi kiÅŸilere her zaman ihtiyaç duyduÄŸunu belirterek terörizmin gerçekleÅŸmesine kolaylık saÄŸlayanları nerede olurlarsa bulacaklarını ve ifÅŸa edeceklerini vurguladı.

Yaptırım kararıyla söz konusu ÅŸirketin ve sahibi Nureddin ile çalışan El-Din’in ABD’deki mal varlıkları donduruldu. ABD’deki ÅŸahıs ve ÅŸirketlerin de bu ÅŸirket ve ÅŸahıslarla iÅŸ yapması yasaklandı.

Hazine Bakanlığı bugüne kadar Hizbullah’la baÄŸlantısı olan 100’den fazla kiÅŸi ve kuruluÅŸu yaptırım listesine aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.