Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kapılar açılsın, Türkmenler içeri alınsın

Rusya ve İran destekli Suriye rejimi güçleri Türkiye sınırına sıfır noktasından Türkmen Dağı'nda sivillerin kaldığı son nokta olan Yamadi'ye doğru harekete geçti. Binlerce Türkmen aile tehlikede, bölgedeki hastane ise boşaltıldı.



Öğle saatlerinde KızıldaÄŸ'da bulunan Murtlu köyü üzerinden Türkiye sınırına doÄŸru saldırıya geçen Suriye askerleri ve Åžii milisler, Kelez hattında bulunan kritik bir tepeyi ele geçirdi. 

Kelez köyüne hakim tepelerin ele geçirilmesi ile muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgeye de hakim olan Suriye rejimi gün boyu sivillerin bulunduğu Sallur'a uzanan yolu hedef aldı.

Türkiye sınırına akın ediyorlar

Kelez, Karamanlı ve Sallur köylerinde kalan siviller Kızıldağ yönünden gerçekleşen bombardıman nedeniyle Türkiye sınırına akın ederken, Arfalı İnsanı Yardım Kapısı'nda çok sayıda aile Türkiye'ye geçebilmek için kapıların açılmasını bekliyor.

Hastane boşaltıldı

Kızılay Genel BaÅŸkan v. Dr. Kerem Kınık, bölgedeki geliÅŸmelere iliÅŸkin resmi Twitter hesabı üzerinden bilgileri paylaşırken, Türkmenlere hizmet veren hastanenin boÅŸaltıldığı bilgisini verdi. 

Kınık ayrıca şu ifadeleri paylaştı:

"Türkmen Dağı Yamadı da düşerse oradaki 20 bin civarındaki sivil ve Yayladağı'ndaki mülteciler çok büyük sıkıntılar yaşayabilir. Kelez Kuruca, Türkmen dağının 2. direnç hattı ve kırılmak üzere.Bu Yamadi çevresine sıkışmış siviller için ölüm demek."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.