Sosyal Medya

Güncel

Clinton Türklerden 500 bin doları kopardı

ABD’de başkanlık seçimleri için yarışan Clinton, Philadelphia’da yapılan para yardımı kampanyasında Türk iş adamlarının konuğu oldu.



Hillarıy ClintonABD’li iÅŸ adamı Demokrat Parti Pennsylvania  yöneticisi Murat Güzel'in ev sahipliÄŸini yaptığı gecede, adaylık kampanyası için  para topladı. Katılımcılar arasında Demokrat Parti etnik komitesi üyesi Ali Çınar  da yer aldı.
Clinton, yaptığı konuÅŸmada, ABD’de yakın zamanda özellikle  Demokratların ülkeyi yönettiÄŸi dönemlerde ABD ekonomisinin daha iyi bir seyir  gösterdiÄŸini belirterek, kendisinin de bu geleneÄŸi devam ettireceÄŸini ifade etti.
 ABD BaÅŸkanı Barack Obama yönetimi altında DışiÅŸleri Bakanlığı  görevinde de bulunan Clinton,OrtadoÄŸu’da yaÅŸanan savaÅŸları iÅŸaret ederek,  uluslararası siyaset alanındaki tecrübesi ile bu sorunların bir an önce çözümü  için çalışacağını vurguladı.

"Trump neden bu ülkeden gitmemizi istiyor, bunu anlıyor musunuz?"

Geceye, 6 yaşındaki ABD doÄŸumlu Muhammed Hıdırlıgil adındaki Türk  Ã§ocuÄŸunun sorduÄŸu soru damgasını vurdu. Hıdırlıgil, Donald Trump’ın Müslüman  karşıtı sözlerine iliÅŸkin, "Neden bu ülkeden gitmemizi istiyor, bunu anlıyor  musunuz" ÅŸeklinde yönelttiÄŸi bir soru üzerine salonda uzun süre alkışlandı.

 Bu soruya, "Trump’ın sözleri bir baÅŸkana yakışmıyor" yorumunu yapan  Clinton, "Ben de anlamıyorum, söyledikleri çok yanlış" ifadesini kullandı.
 
25 Türk’ün katıldığı gecede, bölgede bulunan Amerikalı iÅŸ adamları da  yer aldı. Gecece, 500 bin dolar civarında para toplandığı belirtildi.
 
 "Türkler olarak bizimde bu yönetimde söz sahibi olmamız gerekiyor"
 
 Demokrat Parti’den Obama’yı baÅŸkan adayı seçen ilk Türk delege Murat  Güzel, AA’ya deÄŸerlendirmelerde bulundu.
 
Güzel, "Amerika’da yaşıyoruz, ticaret yapıyoruz ve vergimizi bu ülkeye  Ã¶düyoruz. Amerika,  dünyanın birçok bölgesinde çok etkili ve burada yaÅŸayan  Türkler olarak bizimde bu yönetimde söz sahibi olmamız gerektiÄŸini düşünüyorum"  dedi.
 
Neden Clinton’u desteklediklerine iliÅŸkin de Güzel,  "Adaylar  içerisinde en tecrübelisi Hillary, kendisinin her görüşlerine katılmasamda  temelde daha dengeli ve barışçı bir rol oynayacağına inanıyorum. Bunun Türkiye ve  ABD iliÅŸkileri için de önemli bir adım olacağını düşüyorum" diye konuÅŸtu.
 
Clinton,  2016 yılının ilk günlerinde açıklanan rakamlara göre, 112  milyon dolar topladı, ön seçimlerden sonra ise bu rakamı 2 milyar dolara  Ã§Ä±karacağı iddia ediliyor.
 
Demokratların diÄŸer güçlü adayı Bernie Sanders'ın ise 2016 yılı  itibari ile 33 milyon dolar para topladığı belirtiliyor.
 
CNN Televizyonun seçim anketlerini yürüten Quinnipiac Ãœniversitesi  tarafından yapılan araÅŸtırmaya göre, ön seçimlere bir haftadan az bir süre kala,  kendisini "sosyalist demokrat" olarak tanımlayan Sanders, Demokrat kanatta ismi  açıklandığından beri favori olarak gösterilen Clinton’un önüne geçmiÅŸ durumda.  Fakat ülke genelindeki tabloda Clinton hala yarışı önde götürüyor.
 
AraÅŸtırma sonucuna göre, Pazartesi günü Lowa’da Demokrat aday  adaylarının halka açık olarak yaptığı oturumun ardından, Sanders’a destek yüzde  49’a çıkarken, Clinton'a verilen destek ise yüzde 45’de kalıyor.
 
Ancak anketlerdeki oranlardan ziyade, ABD’de son 45 yılda yapılan 11  seçimin sonuçları, daha çok bağış toplayan adayın yarıştan zaferle çıktığını  ortaya koyuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.