Sosyal Medya

Güncel

PKK'dan Cizre ve Sur'a kiralık Sırp sniper

Terör örgütü PKK'nın, Sırp uyruklu keskin nişancıları (sniper) para karşılığında kiralayarak Türkiye'ye gönderdiği tespit edildi.



Özellikle büyük operasyonların sürdüğüCizre ve Sur ilçelerinde ağır darbe alan terör örgütü PKK, son günlerde kanasçılarını devreye sokarak güvenlik güçlerine pusular kurmaya baÅŸladı.

SUR VE CÄ°ZRE'YE SIRP KESKÄ°N NÄ°ÅžANCI

Köşeye sıkışan ve bitme noktasına gelen teröristlerin yardımına Bosna'da binlerce masum insanın canına kast eden Sırplar koÅŸtu.Ä°stihbarat birimleri, terör örgütü PKK'nın, Sırp uyruklu keskin niÅŸancıları para karşılığında kiralayarak Türkiye'ye gönderdiÄŸini tespit etti. 

PARA KARÅžILIÄžI KÄ°RALANDILAR

Sur'da tespit edilen 8 keskin niÅŸancıdan 3'ü etkisiz hale getirildi. Dün ise Cizre'de etkisiz hale getirilen bir keskin niÅŸancının Sırp uyruklu olduÄŸu ve PKK tarafından para karşılığı kiralandığı ortaya çıktı. Terör örgütünün Avrupa sorumluları tarafından, para karşılığında kiralanan Sırp uyruklu keskin niÅŸancıların özellikle rütbeli askerleri hedef almaları istendi.

250 BOÅžNAK'I VURDULAR

Türkiye  kamuoyu, "sniper" kelimesini daha çok 1990'lı yıllarda duydu. Avrupa'nın ortasında 3 buçuk yıl süren savaÅŸta Saraybosnalılar, Sırp sniper'ların (keskin niÅŸancı) kurÅŸunlarıyla can verdi. Sniper'lar kenti çevreleyen tepelere mevzilenip masum Bosnalıları avlıyordu. Sırp keskin niÅŸancıların bu yolla öldürdükleri BoÅŸnakların sayısı 250 olarak veriliyor. Saraybosnalılar, keskin niÅŸancıların hedefi olmamak için "ölüm noktaları" na "Pazı Snajper" (Dikkat keskin niÅŸancı) yazısını asmışlardı. Evlerde de önlemler alınmış, keskin niÅŸancıların vurabileceÄŸi odalar kullanılmamıştı. 

Kaynak : Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.