Sosyal Medya

Güncel

Hamza Dağ'dan HDP'li eski müftüye okkalı cevap!

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, eski müftü olan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş’a terör olaylarıyla ilgili ders niteliğinde bir cevap verdi.



Meclis’te sert tartışmaların yaÅŸandığı komisyonlardan olan Plan ve Bütçe Komisyonu yine hararetli tartışmalara sahne oldu. Sabahlara kadar süren, 2016 yılına ait merkezi yönetim bütçe kanunu görüşmelerinde gündemde yine terör olayları vardı. Haftalardır devam eden terör olaylarında asker ve polisleri ÅŸehit eden bölücü terör örgütü PKK mensuplarını görmezden gelen HDP’li ErdoÄŸmuÅŸ’un, terör ve hendek kazma meseleleriyle ilgili hükümeti hedef alıp “GüneydoÄŸu’da yaÅŸanan terör olaylarında gençler öldürülüyor” suçlamasına AK Partili DaÄŸ’dan cevap geldi.

'KEŞKE O ÇOCUKLARI CAMİLERE GETİREBİLSEYDİNİZ'

ErdoÄŸmuÅŸ’a, 2011-2015 yılları arasında Diyarbakır Müftülüğü görevinde bulunduÄŸunu hatırlatan DaÄŸ, çocuk ve gençlerin teröre bulaÅŸmasında ErdoÄŸmuÅŸ'un da sorumluluÄŸu olduÄŸunu belirtti.

AK Partili DaÄŸ “Suçlulardan biri de sizsiniz, bugün 17-18 yaşında olan o gençler, siz orada müftü iken 12-13 yaÅŸlarındaydılar. Diyarbakır’da 4 yıl müftülük yaptınız. KeÅŸke o çocukları hendeklere barikatlara deÄŸil de camilere getirebilseydiniz. Camiye getirmek vazifeniz, o gençleri getirememiÅŸsiniz. Getirseydiniz, bugün bu acı hadiseler yaÅŸanmazdı. Ben yapsaydım (müftülüğü) sizden daha iyi yapardım. Bu konuda en son konuÅŸacak olanlar sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

İki vekil arasındaki tartışma diğer vekillerin araya girmesiyle sona erdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.