Sosyal Medya

Dünya

İtalya'da heykel tartışması büyüyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin İtalya ziyareti sırasında Başbakan Matteo Renzi ile görüştüğü tarihi Capitolini Müzesi'ndeki nü heykellerin kapatılması ile ülkede başlayan tartışma büyüyor. Başbakanlık Sarayı, artan eleştiriler üzerine olayın nasıl gerçekleştiğine yönelik ayrıntılı iç soruşturma başlatıldığını açıkladı.




Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani'nin Ä°talya ziyareti, heykel tartışmalarının gölgesinde kaldı. Ziyaretinin ilk gününde BaÅŸbakan Matteo Renzi ile Roma’daki tarihi Capitolini Müzesi’nde görüşüp, burayı gezen Ruhani için müzedeki nü heykellerin üzeri kartonlarla kapatıldı.

Ruhani'nin çarÅŸamba sabahı yaptığı basın toplantısında heykellerin üzerinin kapatılmasıyla ilgili Ä°talya'dan herhangi bir taleplerinin olmadığını açıklaması üzerine, eleÅŸtiriler Matteo Renzi liderliÄŸindeki hükûümete yöneldi. 

Heykellerin kapatılmasıyla Ä°ran heyetine, kendi deÄŸerlerinden taviz vererek jest yaptığı yönündeki eleÅŸtirilerin hedefi olan hükümetin Kültür Bakanı Dario Franceschini, Twitter’dan, konudan ne kendisinin ne de BaÅŸbakan Renzi’nin bilgisi olduÄŸunu, böylesine önemli bir yabancı misafirin hassasiyetine uygun baÅŸka bir tedbir düşünülmesi gerektiÄŸini yazdı.

SoruÅŸturma baÅŸlatıldı 

La Repubblica gazetesinin haberinde ise hükümetten gelen açıklamanın aksine Capitolini Müzesi’nden konuk devlet baÅŸkanının ağırlandığı törenin hazırlıklarının BaÅŸbakanlık tarafından üstlenildiÄŸini belirten bir açıklama yapıldığı aktarıldı. Heykellerin örtülmesine de BaÅŸbakanlık Tören-Protokol Dairesi yetkililerinin karar verdiÄŸi ifade edildi. BaÅŸbakanlık Sarayı, artan eleÅŸtiriler üzerine olayın nasıl gerçekleÅŸtiÄŸine yönelik ayrıntılı iç soruÅŸturma baÅŸlatıldığını açıkladı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.