Sosyal Medya

Güncel

MGK sonrası ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.



Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
 
1. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetler kapsamlı olarak görüşülmüştür.
 
Bu çerçevede; millî güvenliÄŸimize yönelik iç ve dış tehditler ile bölücü terör örgütüne, paralel devlet yapılanmasına ve deaÅŸ'a karşı yurt içinde ve yurt dışında sürdürülen mücadele etraflıca deÄŸerlendirilmiÅŸtir. 
 
Kimden ve nereden kaynaklanırsa kaynaklansın, terörün her türü bertaraf edilene kadar, kararlı ve ilkeli şekilde mücadeleye devam edileceği belirtilmiştir.
 
Milletin temel deÄŸerlerini ve birlikte yaÅŸama arzusunu hedef alarak, eÄŸitim yuvalarını, saÄŸlık kuruluÅŸlarını, camileri tahrip edip kullanılamaz hâle getiren, baskı ve ÅŸiddet ile vatandaÅŸlarımızı göçe zorlayan, bebekleri bile öldüren bölücü terör örgütüyle mücadelenin, aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceÄŸi vurgulanmıştır. 
 
İnsanlık dışı terör eylemleriyle, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden örgütle mücadelenin, hukuk kuralları içerisinde, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği konusunda hassasiyet gösterilerek yürütülmekte olduğu, zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik tedbirlerin alınacağı ifade edilmiştir.
 
Bölücü terör örgütüne karşı, yakın iÅŸ birliÄŸi ve koordinasyon içerisinde baÅŸarılı operasyonlar icra eden güvenlik kuvvetlerimizin üstün gayretleri takdirle karşılanmış, ÅŸehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil ÅŸifalar dilenmiÅŸtir. 
 
2. Suriye'de yaÅŸanan geliÅŸmeler deÄŸerlendirilmiÅŸ; bu ülkeden kaynaklanan tehditlerin, ülkemizin ve bölgenin güvenlik ve istikrarına etkileri ile siyasi çözüm konusundaki son geliÅŸmeler üzerinde durulmuÅŸtur. 
Muhalif gruplarla birlikte suriye türkmenlerine olan desteğimizin devam edeceği yönündeki kararlılığımız teyit edilmiştir.
 
Mülteci konusu başta olmak üzere, sınır güvenliğimizi etkileyebilecek hususlar ele alınmış, son günlerde sınırlarımıza yakın bölgelerde meydana gelen hadiselerin tekerrürüne mani olmak maksadıyla, alınan ve alınabilecek ilave tedbirler gözden geçirilmiştir.
 
Suriye'nin geleceÄŸinin inÅŸasında ne mevcut rejimin, ne deaÅŸ, ne de pyd-ypg baÅŸta olmak üzere herhangi bir terör örgütünün yer almaması gerektiÄŸi ifade edilmiÅŸtir. 
 
3. Rusya'nın suriye'deki rejimle birlikte yürüttüğü faaliyetler hakkında kurul'a bilgi verilmiÅŸtir. Bölgede istikrarın tesis edilmesinde, müttefiklerimiz ve uluslararası toplumla birlikte hareket edilmekte olduÄŸu belirtilmiÅŸtir.
 
4. Irak'ta yaşanan son gelişmeler değerlendirilmiş, terörle mücadelesinde yanında olduğumuz ırak'la ikili ilişkilerimizi geliştirecek unsurlar hakkında kurul'a bilgi sunulmuştur. Ayrıca, libya ve yemen ile orta doğu ve kuzey afrika'daki gelişmeler ele alınmıştır.
 
5. Avrupa birliÄŸi ile yeniden olumlu bir ivme kazanan iliÅŸkilerimizdeki son geliÅŸmelerden duyulan memnuniyet ifade edilmiÅŸtir.
 
6. Siber saldırılar, siber güvenlik ve siber güvenlik faaliyetlerine dair kurul'a bilgi sunulmuştur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.