Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş'tan PYD ve Türkiye açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin PYD'ye karşı göstermiş olduğu tutumu eleştirdi.



Brüksel'de bulunan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Avrupa Parlamentosu yetkilileri ile görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan DemirtaÅŸ, PYD'nin, IŞİD'e karşı en etkili mücadeleyi yürüttüğünü ifade ederek Cenevre görüşmelerinde yer alması gerektiÄŸini söyledi.

"PYD MASAYA OTURMAZSA ORADAN SONUÇ ÇIKMAZ"

AK Parti'nin PYD'ye karşı göstermiÅŸ olduÄŸu tutumun kabul edilemez olduÄŸunu belirten DemirtaÅŸ, "PYD, IŞİD'e karşı en etkili mücadeleyi yürütmüş örgütün ismidir, partinin ismidir ve IŞİD'e karşı baÅŸarılı olabilmiÅŸ dünyadaki tek harekettir. Türkiye'ye karşı tek bir kurÅŸun atmamış bir örgütü, sırf AK Parti hükümetini memnun etmek için masaya oturtmayacaklarsa o konferans başından itibaren çökmüş demektir. Oradan bir sonuç çıkmayacak demektir.

"AYNI ŞEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

Suriye'de en etkili yerel gücü dışlayarak Suriye'de Barış aranır mı. Dolayısıyla 'PYD masada olmasın' diyenler, Suriye'de barış istemeyenler, çözüm istemeyenlerdir, kesin net olarak böyledir. Suriye halkını temsil eden, PYD ve diÄŸer güçler de masada olursa oradan bir sonuç çıkabilir. Aksi halde tıpkı Cenevre bir, Cenevre iki gibi sonuçsuz boÅŸ anlamsız bir konferans olur. Bu konuda AK Parti hükümetinin de artık bu anlamsız tavrından vazgeçmesi gerekir. DavutoÄŸlu bunu yaparak Suriye'de çözüm deÄŸil sorun yaratan ülke olduklarını, sorunun tarafı olduklarını ortaya koyuyor. DavutoÄŸlu'nun politikaları Suriye çözümünü zorlaÅŸtırıyor, imkansız hale getiriyor. Biz bu konuda kesinlikle AK Parti ile aynı ÅŸeyi düşünmüyoruz, düşünmek zorunda da deÄŸiliz" dedi.

"KÃœRTLERDEN NEDEN NEFRET EDÄ°YORLAR ANLAMAK DA ZORLANIYORUZ"

Hükümetin göstermiÅŸ olduÄŸu tutumun iç barışı tehlikeye attığını iddia eden DemirtaÅŸ ÅŸunları söyledi; "Suriye'de dökülen her damla kandan AK Parti de daha fazla sorumlu hale geliyor. Birileri IÅžID'i Cenevre'ye davet etmiÅŸ olsaydı DavutoÄŸlu bu kadar bağırıp çağırmayacaktı. IŞİD halifesi BaÄŸdadi gelip Cenevre'de sandalyeye oturmuÅŸ olsaydı DavutoÄŸlu herhalde Bu burada oturamaz terörist örgüttür demezdi. Eminim ki Onlar da öfkeli çocuklardır, bu masada olsunlar derdi. Kürtlerden niye bu kadar nefret ediyorlar anlamak da zorlanıyoruz. Türkler, Kürtlerin kardeÅŸidir, Suriye'deki Irak'takiler de öyledir. Siz IŞİD'e göstermiÅŸ olduÄŸunuz sevginin, saygının binde birini Kürtlere göstermiyorsunuz sonra da Kürtlerle etle tırnağız, bin yıldır kardeÅŸiz gibi hikayeler anlatıyorsunuz. Sonra da kimse inanmaz bunlara tabiki."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.