Sosyal Medya

Coğrafyamız

Muhalifler 100 rejim askerini imha etti..

Suriye'de muhalif birliklerin, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Merc el Sultan beldesinde, Esed güçlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda, aralarında İran, devrim muhafızlarınında bulunduğu 100'e yakın rejim çetesi üyeleri öldürüldü



Suriye’de muhalif birliklerin, baÅŸkent Åžam’ın DoÄŸu Guta bölgesindeki Merc el Sultan beldesinde, Esed güçlerine yönelik gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonlarda, aralarında Ä°ran, Irak ve Hizbullah milislerinin de bulunduÄŸu 100 askeri etkisiz hale getirdiÄŸi, iki tankı da imha ettiÄŸi bildirildi.

Muhalif gruplardan Feylak eÅŸ Åžam saha komutanı Yakup eÅŸ Åžami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ”Muhalifler Merce’de rejim güçlerine karşı düzenlediÄŸi operasyonlarda aralarında Ä°ran, Irak ve Hizbullah milislerinin de olduÄŸu 100 rejim askerini öldürdü. Ä°ki tankla çok sayıda askeri aracı imha etti” dedi.

Muhaliflerin, Merc el Sultan cephesinde Åžam yönetimine baÄŸlı güçlerle yurt dışından getirilen milis gruplara karşı savaÅŸtığını dile getiren Åžami, ”Merc cephesi, Cobar ve Arbin’deki cephe hatlarından farklıdır. Cobar ve Arbin beldesinde rejime karşı yerleÅŸim yerlerinde savaÅŸan muhalifler, Merc’de ise açık alanda savaşıyor” diye konuÅŸtu.

”Rejim DoÄŸu Guta’da yok etme politikası uyguluyor”


Açık alan olması nedeniyle Merc cephesinin Rus savaş uçaklarının açık hedefi olduğunu anımsatan Şami, şunları kaydetti:


”Esed güçleri, DoÄŸu Guta’da silahlı muhaliflere karşı ilerleyemediÄŸi için savaÅŸ uçakları söz konusu bölgedeki sivil yerleÅŸim yerlerine saldırıyor. Rejim DoÄŸu Guta’da yok etme politikası uyguluyor. Åžam yönetimi cephe hattında yenemediÄŸi muhaliflerin sivil yerleÅŸim alanlarına saldırıyor. Muhalifler Merc’te rejim güçlerine karşı düzenlediÄŸi operasyonlarda aralarında Ä°ran, Irak ve Hizbullah milislerinin de içerisinde olduÄŸu 100 rejim askerini öldürdü. Ä°ki tankla çok sayıda askeri aracı imha etti.” 

Kaynak:AnadoluHaberim

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.