Sosyal Medya

Güncel

ABD-İran arasında 36 yıl sonra bir ilk

ABD ile İran arasında yeniden başlatılması düşünülen ticari uçuşlar için pazarlıklar başladı.



Amerika BirleÅŸik Devletleri'nde yaÅŸayan milyonlarca Ä°ranlı, ABD ile Ä°ran arasında diplomatik iliÅŸkilerin kopuk olması sebebiyle Tahran'a gidebilmek için Dubai ve Avrupa ülkeleri üzerinden transfer yapmak zorundaydı. Ancak uluslararası toplumun Ä°ran ile gerçekleÅŸtirdiÄŸi nükleer program görüşmeleri sonrasında kaldırılan ambargonun ardından New York ve Los Angeles'tan Tahran'a direkt uçuÅŸlar baÅŸlayacak.

Ä°ran'da yayımlanan Åžark gazetesinin haberine göre, Ä°ran tarafında görüşmelerden sorumlu olan Ä°ran UlaÅŸtırma Bakanı Abbas Ahmad Akhundi ve Ä°ran sivil hava trafiÄŸinin otoriteleri tarafından yürütülen görüşmelerin devam ettiÄŸini söyledi.

''Tahrangeles''

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan milyonlarca İranlı vatandaşı ilgilendiren bu süreçte, anlaşma sağlanması durumunda, artık ABD'den Tahran'a direkt uçuş gerçekleştirilebilecek. New York ve Los Angeles şehirlerinin Tahran'a direkt sefer yapması öngörülen muhtemel şehirler arasında olduğu İsrail gazetesi Haaretz'deki haberde belirtildi. Öte yandan haberde, Los Angeles şehrinde ikamet eden birçok sayıda İran asıllı vatandaşın bulunduğunun altı çizildi ve Los Angeles'taki İranlılara ''Tahrengeles'' şeklinde takma isim koyulduğunu belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.