Sosyal Medya

Güncel

Ruhani'den ilginç olayla ilgili açıklama!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İtalya'daki müze gezisi sırasında heykellerin üzerinin örtülmesi konusunda bir talepte bulunulmadığını açıkladı.



Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, Ä°talya BaÅŸbakanı Matteo Renzi ile müze gezisi sırasında heykellerin üzerlerinin örtülmesine dair bir talepte bulunmadığını ifade etti.

Nükleer anlaÅŸmanın imzalanmasının ardından Ä°ran’a yönelik yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte Avrupa’ya 16 yıl sonra ilk kez ziyaret düzenleyen Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani’nin Ä°talya BaÅŸbakanı Matteo Renzi ile gezdiÄŸi müzede bulunan heykellerin üzerleri örtülmüştü. Alınan bu önlemlerin ardından ülkede çeÅŸitli tartışmalar yaÅŸanırken, Ruhani’ye basın mensupları tarafından heykellerin üzerlerinin örtülmesine dair soru soruldu. Ä°ran’ın heykellerin üzerlerinin örtülmesine dair herhangi özel bir talebinin olmadığını ifade eden Ruhani, bu ince davranış için teÅŸekkür etti. Konuyla ilgili olarak Ä°ran tarafının iletiÅŸime geçmediÄŸini dile getiren Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, “Ä°talyanların misafirperver olduklarını biliyorum. Konuklarını rahat hissettirmeye çalışan kiÅŸilere de teÅŸekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.