Sosyal Medya

Güncel

Almanya ve Türkiye 'şerpa' atadı

Almanya’nın başkenti Berlin’de 22 Ocak’ta düzenlenen Türkiye-Almanya Yüksek İşbirliği Konseyi’nde iki ülkenin içişleri bakanlıkları, işbirliğini geliştirmek için önemli bir karara imza attı.



Türkiye BaÅŸbakanı Ahmet DavutoÄŸlu ve Alman mevkidaşı Angela Merkel’in baÅŸkanlık ettiÄŸi ve hükümetler arası düzeyde 22 Ocak’ta baÅŸkent Berlin’de düzenlenen ilk Türkiye-Almanya Yüksek Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi’nde ‘ÅŸerpa’ atandığı belirtildi. Hürriyet’ten Emine Kart’ın haberine göre Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, her iki tarafın İçiÅŸleri Bakanlığı’na ‘ÅŸerpa’ adı verilen görevli tayin edildi. Ankara’da ve Berlin’de olan bu temsilciler, içiÅŸleri konularında oluÅŸabilecek gündem maddelerini tespit edip iki bakanlık arasında iÅŸbirliÄŸinin saÄŸlanması için destek saÄŸlayacak.

Türkiye ve Almanya Schengen için tarihte anlaştı

DiÄŸer taraftan Alman tarafının ‘ÅŸerpa’sının devlet memuru ve Türk kökenli Sinan Selen, Türkiye’nin ise İçiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan olduÄŸu öğrenildi. Selen ve Tekinarslan baÅŸkanlığındaki heyetler, 22 Ocak’taki toplantıda alınan kararın ardından ilk temaslarını önceki gün Ankara’da yaptı.

‘Åžerpa’ terimi, diplomaside ülkeleri önemli zirvelerde temsil eden ve zirve gündemine hazırlayan görevliler için kullanılıyor. Terim, adını Nepal’in Himalayalar bölgesinde yaÅŸayan ve tırmanış yapmak isteyenlere rehberlik eden Åžerpalardan alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.