Sosyal Medya

Güncel

'Meclis kürsüsü katillerin sözcüsünün değil, milletindir'

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Meclis kürsüsü katillerin sözcüsünün değil, milletin kürsüsüdür" dedi.



Ekonomi Bakanı Mustafa ElitaÅŸ, TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin, ‘sokaÄŸa çıkma yasaklarının uygulandığı yerlerde yaÅŸam hakkı ihlallerinin' araÅŸtırılması önergesinin gündeme alınması önerisinin görüşmelerinde yaptığı konuÅŸmada, Meclis kürsüsünün milletin kürsüsü olduÄŸunu ‘katillerin sözcüsünün' kürsüsü olmadığını söyledi. ElitaÅŸ, şöyle devam etti:

 

‘KÃœRTLER SÄ°ZDEN Ä°LLALLAH EDÄ°YOR'

"Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçleri ile emniyet çalışanları bu milletin geleceğini engellemeye çalışanlara karşı mücadele edecek, siz burada katilleri savunacaksınız. Karne almak için gitmiş çocukların okullarına bahçelerine bomba konulacak, siz onları savunacaksınız. Kürt halkına zulmedeceksiniz, 'Kürtler adına konuşuyorum' diyeceksiniz. Hendekler kazacaksınız, çukurlar ortaya koyacaksınız sonra da 'Kürt halkını savunuyorum' diyeceksiniz. Kürtler sizden illallah ediyor. Siz Kürtler adına değil taşeron olduğunuz ülkeler adına konuşuyorsunuz. Siz Kürtleri savunmuyorsunuz. O milletvekili gelip burada konuşacak. Teröristlerle birlikte bir olup değil. İçtüzük ortadadır. Siz kalkıyorsunuz telefonla konuşturmaya çalışıyorsunuz. Milletvekilleri millet adına konuşurlar, teröristler adına değil."

‘PKK ELEMANLARI ÖLDÜĞÜ İÇİN BÖYLE BAÄžIRIYORLAR'

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de "Şehit polis ve askerlerimiz için bu kadar konuştunuz mu? Neden bağırıyorlar. Sırtlarını dayadıkları o PKK elemanları öldüğü için böyle bağırıyorlar" şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.