Sosyal Medya

Güncel

Bitlis'te aranan teröristlerin afişleri asıldı

Bitlis'te, terör örgütünde lider konumunda olan ve aranan 10 örgüt üyesinin yakalanması için il merkezi ve ilçelerdeki birçok yere teröristlerin resimlerinin üzerinde yer aldığı afişler asıldı



Bitlis ValiliÄŸi, terör Ã¶rgütünde lider konumunda olan ve aranan 10 örgüt üyesinin yakalanması için il merkezi ve ilçelerdeki birçok yere teröristlerin resimlerinin üzerinde bulunduÄŸu afiÅŸlerin asıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bu kapsamda Ä°l Emniyet Müdürlüğü ve Ä°l Jandarma Komutanlığınca aranan ve başına ödül konulan teröristlere iliÅŸkin hazırlanan yüzlerce afiÅŸin, il merkezi ve ilçelerde çok sayıda yere asıldığı belirtildi.

"Ä°HBAR EDENLERÄ°N BÄ°LGÄ°LERÄ° GÄ°ZLÄ° TUTULACAK"

Açıklamada, afiÅŸlerde Türkçe ve Kürtçe olarak aranan kiÅŸilere iliÅŸkin bilgilerin ve ödül miktarlarının yer aldığı vurgulanarak, aranan ÅŸahısları "Alo 140" hattını arayarak ihbar edenlerin bilgilerinin kesinlikle gizli tutulacağı bildirildi.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül hakkındaki yönetmeliÄŸin uygulanmasına iliÅŸkin ayrıntıların geçtiÄŸimiz yıl sonunda bir genelgeyle belirlendiÄŸi ifade edilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi: "Buna göre, yönetmeliÄŸin uygulama sürecinde 5 renk belirlendi. Renklere farklı düzeyler alındı. Her lider grubu için ayrı renkler belirlendi. Kademeli olarak belirlenen listede isimler kırmızı, mavi, yeÅŸil, turuncu ve siyah diye sıralanıyor. Yönetmelikle, terör örgütlerinin baÅŸta üst düzey yöneticileri, bölge ve alan sorumluları, il ve ilçe sorumluları olmak üzere, hiyerarÅŸik olarak tüm yönetici kademeleri hedefleniyor. Verilecek teÅŸvik ödülü, aynı zamanda el yapımı patlayıcı, mühimmat ile can kaybına yol açan tüm lojistik ve eylem hazırlıkları gibi unsurları da kapsıyor. Etkili ve doÄŸru olduÄŸu tespit edilen her bilgi, yönetmeliÄŸin uygulanmasıyla ilgili oluÅŸturulan komisyon ayrı ayrı deÄŸerlendirmelerde bulunarak, her bir bilgi için yine ayrı ayrı ödül kararı verecek. Yakalanan veya etkisiz hale getirilen kiÅŸi veya engellenen suçun niteliÄŸine göre ödül miktarı 4 milyon liraya kadar çıkıyor."

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.