Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail Kudüslüleri gizlice göçe zorluyor

İsrail işgal yönetemi Kudüs'ü yYahudileştirmek için Filistinlilere karşı gizli göç politikası uyguldığı bildirildi.



Filistin Kudüs Ä°ÅŸleri Bakanı ve Kudüs Valisi Adnan el-Hüseyni, Ä°srail’in Kudüs kentinde Yahudi çoÄŸunluÄŸu saÄŸlamak amacıyla Filistinlilere karşı “sessiz göç” politikası uyguladığını belirtti.

Hüseyni yaptığı açıklamada, "Ä°srail hükümeti Yahudi çoÄŸunluÄŸu saÄŸlamak amacıyla DoÄŸu Kudüs’te yaÅŸayan Filistinlilere karşı sessiz göç politikası uygulayarak, olabildiÄŸince çok Filistinliden kurtulmak istiyor " dedi.

Ä°srail’in, "mukaddes havza" adını verdiÄŸi ve eski ÅŸehrin yanı sıra civarındaki beldelerden oluÅŸan bölgeyle ilgilendiÄŸini ifade eden Hüseyni, Ä°srail’in bunun dışındaki çözümleri istemediÄŸini söyledi.

Ä°srail’in, daimi oturma izni iptal etmek gibi yöntemleri kullanarak, Filistinlileri DoÄŸu Kudüs’ten göç ettirdiÄŸini kaydeden Hüseyni, Ä°srail’in söz konusu politikasının bir çöküntünün göstergesi olduÄŸunu ve uluslararası arenada hükümeti yalnızlığa iteceÄŸini dile getirdi.

Ä°srail’in planlarına karşı Filistinlilerin Kudüs’ten vazgeçmeyi reddettiÄŸine deÄŸinen Hüseyni, Ä°srail’in söz konusu göç politikasının daha fazla gerilime neden olacağı konusunda uyardı.

Halihazırda Filistinlilerin DoÄŸu Kudüs nüfusunun yüzde 36’sını oluÅŸturduÄŸuna dikkati çeken Hüseyni, Ä°srail’in söz konusu oranı elinden geldiÄŸince düşürmek istediÄŸini vurguladı.

Ä°srail’in en büyük muhalif partisi Siyonist Birlik Partisi lideri Isaac Herzog’un geçen hafta, Yahudi yerleÅŸimcilerin DoÄŸu Kudüs’teki Filistinli mahallelerinden çekilmelerine yönelik çaÄŸrısının belirli bir hazırlık ve planlamanın ardında yapıldığını savunarak, Ä°srail hükümetinin söz konusu çaÄŸrıyla Yahudi yerleÅŸimcilerin çekildiÄŸi mahalleleri Ä°srail’in kontrolünde olan Batı Kudüs’e katmayı hedeflediÄŸini aktardı.

Kudüs Ä°srail AraÅŸtırmalar Enstitüsü’nün verilerine göre, DoÄŸu ve Batı Kudüs’te 522 bini Yahudi, 307 bini Filistinli olmak üzere toplam 829 bin kiÅŸi yaşıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.