Sosyal Medya

YaÅŸam

Bakanlıktan 'e evlat' operasyonu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocuk satışına aracılık eden siteler için harekete geçti...



Habertürk'ün haberine göre; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocuÄŸunu “evlatlık” vermek isteyen kiÅŸilerle “çocuk evlat edinmek” isteyenleri bir araya getiren, çocuk satışına aracılık yapan yasadışı internet siteleriyle ilgili yasal iÅŸlem baÅŸlattı. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na baÅŸvuran bakanlık 13 internet sitesinin yetkilileri ile bu mecradan çocuk satmak ve çocuk evlat almak isteyen kiÅŸiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bakanlık ayrıca bu sitelere eriÅŸimin engellenmesini talep etti. Bu mecralardan bazıları Telekomünikasyon Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı'nın kararıyla idari tedbir uygulanarak, bazıları da mahkeme kararıyla eriÅŸime kapatıldı. Bazı siteler ise suç duyurusunun ardından içerikleri kendiliÄŸinden kaldırdı.

‘22 HAFTALIK HAMÄ°LEYÄ°M'

Söz konusu sitelerde anne veya baba olduÄŸunu iddia eden kiÅŸilerin yazdığı mesajlar ise kan dondurdu. Bir anne adayı henüz doÄŸmamış bebeÄŸini evlatlık vermek için ÅŸunları yazdı: “22 haftalık hamileyim. Henüz bebeÄŸimin cinsiyetini bilmiyorum. BebeÄŸimi direkt nüfusuna alacak, doÄŸumu kendi yapmış gibi gösterecek ve gerçekten iyi bakabileceÄŸine inandığım bir aileye vermek istiyorum. Ä°lgilenenler buraya telefon numarasını ya da mail adresini bırakırsa dönüş yaparım...”

“Bahar” adlı kullanıcı ise “Maddi durumum olmadığı için yeni dünyaya gelmiÅŸ çocuÄŸumu evlatlık vermek istiyorum. Hiçbir beklentim yoktur, cinsiyeti kızdır” dedi.

‘BEBEĞİM 25 GÃœNLÃœK'

Siteye Ä°zmir'den ulaÅŸan Ferhat D. ise henüz 25 günlük bebeÄŸi için ilan verdi. Ferhat D., siteye “25 günlük kız çocuÄŸu, hiçbir saÄŸlık sorunu yok. Evlatlık almak isteyen bana ulaÅŸsın 0506... Maddi yardım edecek kiÅŸiler arasın” ÅŸeklinde mesaj bıraktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.