Sosyal Medya

Güncel

Belediye başkanlarına yolsuzluk uyarısı

AK Parti yönetiminin bazı belediye başkanlarının dosyalarını incelemeye aldığı öne sürüldü...



BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun, belediye baÅŸkanlarını, “EÅŸini, iÅŸini ve evini deÄŸiÅŸtirenden şüphe ederim” diye uyardığı kaydedilirken, AK Parti yönetiminin haklarında yoksulluk iddiaları olan belediye baÅŸkanlarının dosyalarını incelemeye aldığı belirtildi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Hakkında yolsuzluk iddiaları olan bazı AK Parti'li belediye baÅŸkanları ve il yönetimleri, genel merkez tarafından inceleniyor. Bir eski milletvekili ve üç belediye baÅŸkanının partiden kesin ihracı istenen sürecin ardından,15 belediye baÅŸkanı daha incelemede. Hakkında ihbar ve belge olan baÅŸkanlarla ilgili incelemelerde; “iddiaların doÄŸruluÄŸu”, “yerel çekiÅŸmelerden kaynaklanan iftira olma olasılığı” gibi kriterlere bakılıyor.

RAPOR HAZIRLIYORLAR

Hem iddiayı ortaya atanlar hem kentin ileri gelenleri hem de belediye başkanlarıyla yapılan görüşmelerden sonra hazırlanan raporların, genel merkeze sunulduğu ve gerekli görülenlerin MKYK kararıyla disipline sevkinin gündeme gelebileceği ifade edildi. Başkanlarla ilgili şikâyetler incelenirken, ilin milletvekilleri de genel merkeze çağrılarak, iddialarla ilgili bilgi ve gözlemleri soruluyor.

ÖZEL HAYAT VE PARA

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun bu konuda kesin talimatı olduÄŸu, özel hayatı ve parasal iliÅŸkileri konusunda belediye baÅŸkanlarını kesin bir dille uyardığı belirtildi. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun son belediye baÅŸkanları toplantısının kapalı bölümünde, ‘EÅŸini, iÅŸini ve evini deÄŸiÅŸtirenlerin peÅŸine düşeriz, şüpheyle yaklaşırız. Parasal iliÅŸkilerde dikkatli olun” dediÄŸi öğrenildi.

ÖRGÜT DE İNCELEMEDE

AK Parti TeÅŸkilat BaÅŸkanlığı da il ve ilçe baÅŸkanları hakkında etik ve yolsuzluk incelemelerini sürdürüyor. Seçim dönemlerinde yeterince çalışmadığı saptanan ve ilindeki kampanyalarda baÅŸarısız olan il baÅŸkanlarının da görevden alınması planlanıyor. Bazı il yöneticilerinin özel hayatları ve parasal iliÅŸkileriyle ilgili iddialar da araÅŸtırılıyor. 10 civarında il baÅŸkanının incelemede olduÄŸu, iddiaların araÅŸtırılması için görevden alınma sürecinin baÅŸlatılacağı ifade ediliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.