Sosyal Medya

Coğrafyamız

S.Arabistan'dan arabulucuya gerek yok mesajı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Pakistan'ın arabuluculuk yaptığı iddialarını reddederek İran olumlu cevap verdikçe arabuluculuk bir durum yok" dedi



Suudi Arabistan, Pakistan'ın İran ile aralarında arabuluculuk yaptığı iddialarını yalanladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cübeyr, Bahreyn devlet radyosunda yayınlanan açıklamasında, Suudi liderlerinin İran'ı düşman olarak görmediklerini söyledi.

 

Cübeyr, "Bazı ülkeler Tahran ve Riyad arasında iletişim kurmak için arabuluculuk yapmayı teklif etti. İran olumlu yanıt verdiği sürece arabuluculuk bir durum ortada yok" dedi.

 Pakistan DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Gazi Halilullah Åžerif, Pakistan BaÅŸbakanı Navaz Åžerif'in, Ä°ran ve Suudi Arabistan arasındaki gerginliÄŸi azaltmaya yönelik giriÅŸimlerde bulunmak üzere bu ülkelere ziyarette bulunduÄŸunu, ziyarette bölgesel ve uluslararası konuların görüşüleceÄŸini belirterek iki ülke arasındaki gerginliÄŸi azaltmak için çalışacaklarını açıklamıştı.

Suudi Arabistan'ın 2 Ocak'ta Şii imam Şeh Nimr El Nemr'i idam etmesi ile başlayan gerginlik sonrasında İran'ın başkenti Tahran'da Suudi Arabistan Büyükelçiliği ateşe verilmişti. Bunun üzerine Suudi Arabistan ve bazı Arap ülkeleri İran'la diplomatik ilişkilerini kesmişlerdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.