Sosyal Medya

Güncel

"YPG çok istiyorsa rejim heyetinde yer alabilir"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Cenevre görüşmeleriyle ilgili 'YPG çok istiyorsa rejim heyetinde yer alabilir' dedi.



YPG'nin Cenevre'de yapılması planan Suriye toplantısına çaÄŸrılma ihtimaline tepki gösteren DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, "Terör örgütleri müzakere grupları içinde yer alamaz. YPG çok istiyorsa rejim heyetinde yer alabilir"açıklamasını yaptı.

Türkiye-Avrupa BirliÄŸi Siyasi Diyalog Toplantısı Ankara’da yapıldı. Toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısına Türkiye’yi temsilen Avrupa BirliÄŸi Bakanı (AB) ve BaÅŸmüzakereci Volkan Bozkır ve DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, AB heyeti adına da, AB Dış Ä°liÅŸkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu'nun GeniÅŸleme Müzakereleri ve KomÅŸuluk Politikasından Sorumlu Ãœyesi Johannes Hahn katıldı. 

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu toplantıda Cenevre'de yapılması planlanan Suriye toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Cenevre toplantısının ertelenmesine iliÅŸkin bazı ülkelerin muhalefeti sulandırmaya yönelik çabaları olduÄŸunu belirten Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, “Biz buna karşıyız. Özellikle YPG gibi terör örgütlerinin de muhalefetin içinde yer almasını istemek bu süreci akamete uÄŸratmaktır. Bunun son derece tehlikeli olduÄŸunu söylememiz lazım” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.