Sosyal Medya

Güncel

"Üç odalı" evde 45 çocukla hayat mücadelesi

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya gelen Suriyeli 2 kardeş, 45 çocukla 3 odalı müstakil bir evde hayat mücadelesi veriyor.



Rakka kentinde yaÅŸayan Nasır ve Mehmet Cellud kardeÅŸler, çatışmaların ÅŸiddetlenmesi üzerine yaklaşık 3 yıl önce aileleriyle Türkiye’ye sığındı. Aileleriyle Åžanlıurfa’ya gelen kardeÅŸler, daha sonra merkez Eyyübiye ilçesinde kiraladıkları müstakil eve yerleÅŸti. 
Geçimlerini gündelik iÅŸlerde çalışarak saÄŸlamaya çalışan Suriyeli kardeÅŸler, sayıları 45 olan çocuklarıyla zor ÅŸartlarda hayat mücadelesi veriyor. 
Mehmet Cellud (52), 4’ü ikiz olmak üzere 21 çocuÄŸa sahip olduÄŸunu söyledi.
Suriye’de saldırıların artması üzerine kardeÅŸiyle Türkiye’ye geldiklerini dile getiren Cellud, “Åžu anda Åžanlıurfa’da müstakil bir evde yaşıyoruz. Ä°kimiz de çift evli olduÄŸumuz için 3 odalı evde çok zorlanıyoruz. Buna raÄŸmen halimize şükrediyoruz” dedi. 
Bu kadar insanı bir arada görenlerin durumlarına bir hayli ÅŸaşırdığını anlatan Cellud, imkanları olmadığı için baÅŸka bir eve geçemediklerini belirtti. 
Åžanlıurfa’da doÄŸan çocuklarının birine CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ismini verdiÄŸini hatırlatan Cellud, “Ä°ki eÅŸim yine burada ikiz çocuk dünyaya getirdi. Bu çocuklarıma da eski BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Celalettin Güven ve eÅŸi Turan Güvenç’in adını koyduk. DiÄŸer ikizlere ise BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve Åžanlıurfa Valisi Ä°zzettin Küçük’ün ismini verdik” diye konuÅŸtu.
Mehmet Cellud’un eÅŸi Suap Cellud ise ÅŸartlarının zor olmasına raÄŸmen hayatta tutunmaya çalıştıklarını ifade etti. 
Nasır Cellud (50) ise kardeÅŸi gibi kendisinin iki evli olduÄŸunu belirtti. Türkiye’nin milyonlarca Suriyeliye kucak açtığını anlatan Cellud, şöyle konuÅŸtu:
“Benim ise iki eÅŸimden 24 çocuÄŸum var. Allah’a şükür savaÅŸta ölmedik, Türkiye bize yardım elini uzattı ve burada hayattayız. Ä°mkânlarımız yetmediÄŸinden bu evde yaÅŸamak zorundayız. Kışın iÅŸimiz biraz daha zor. Çocuk sayısı çok olunca onlara banyo yaptıramıyoruz. KardeÅŸimle gündelik iÅŸlerde çalışıyoruz. Ä°nÅŸaallah savaÅŸ biterse ülkemize dönmek istiyoruz.”
Nasır Cellud’un eÅŸi Cevahir Cellud da acıların insanları birbirine baÄŸladığını dile getirdi. 
Suriye’de ayrı evlerde yaÅŸadıklarını anlatan Cellud, “Normalde bu kadar insanı tek bir evde tutabilmek gerçekten çok zor ama burada yaÅŸamak zorundayız. Türkiye’ye geldiÄŸimizden beri kumamla bir gün bile kavga etmedim çünkü zaten derdimiz çok” ifadelerini kullandı.

kaynak: Diriliş Postası

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.