Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ruslar her yerde Elazığlı komutanı arıyor

Türkiye tarafından düşürülen uçaktan paraşütle atlayan pilotu vuran Alparslan Çelik, Ruslar tarafından her yerde aranıyor.



Rus yayın organları, 24 Kasım 2015’te Türk jetlerince düşürülen SU-24 uçağının paraşütle atlayan pilotu Oleg PeÅŸkov’u vuran Alparslan Çelik ve grubunun bölgede olduÄŸunu, intikam alınacağını yazdı.

SavaÅŸ bölgesine Türkiye’den giden Elazığlı Alparslan Çelik, uçağın düşürülmesinden sonra pilotun öldürüldüğüne iliÅŸkin kameralara açıklama yapan kiÅŸiydi.

Ruslar onu arıyor

Rus yayın organları, 24 Kasım 2015’te Türk jetlerince düşürülen SU-24 uçağının paraşütle atlayan pilotu Oleg PeÅŸkov’u vuran Alparslan Çelik ve grubunun bölgede olduÄŸunu, intikam alınacağını yazdı. Merkezi Ä°ngiltere’de bulunan Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi de rejimin ele geçirdiÄŸi Rabia’ya Rus subayların da girdiÄŸini bildirdi. Rusya’da yayın yapan Kremlin’e yakınlığı ile bilinen “Dni” ve “Lifenews” yayınları, Suriye ordusunun kendi intikamlarını da alacağını, Rabia kasabasında düşürülen Rus uçağının paraşütle atlayan pilotunu vuran grubun da bulunduÄŸunu yazdı.  

Elçinin açıklaması

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov 14 Aralık 2015’te yaptığı açıklamada düşürülen savaÅŸ uçağından atlayan Rus pilota ateÅŸ eden kiÅŸiyi tespit ettiklerini, bu kiÅŸinin bir Türk vatandaşı olduÄŸunu açıklamış ve 33 yaşındaki Alparslan Çelik’i iÅŸaret etmiÅŸti. MHP Keban eski Belediye BaÅŸkanı Ramazan Çelik’in oÄŸlu Alparslan Çelik 2014 ilkbaharında sınırdan önce Irak’a giderek Türkmenlerle birlikte IŞİD’e karşı savaÅŸtı. Çelik buradan da 2015 yılı baÅŸlarında Suriye’ye geçerek Bayırbucak Türkmenleri saflarına katıldı. Çelik, 2’nci Sahil Tümen Komutanlığı birliklerine katıldı ve komutan rütbesine kadar terfi etti.  (Hürriyet)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.