Sosyal Medya

Dünya

Avrupada mülteci çocuk modası!!!

İtalya'nın dört bir yanında başlayan karnaval kutlamaları için ‘mülteci çocuk kostümü’ satılması ülkede infiale yol açtı.



İtalya'da bugünlerde birçok kentte başlayan karnaval kutlamaları için bir internet sitesinde"mülteci çocuk kostümü" satılması tepkilere yol açtı.

KARNAVAL KOSTÜMÜ OLARAK SATIŞA SUNULDU

Ä°nternetteki alışveriÅŸ sitesi Amazon'un Ä°talya ÅŸubesinde, "karnaval kostümleri" bölümünde "çocuklar için mülteci kostümü" baÅŸlığıyla kıyafetler satışa sunuldu.

İtalya'da mülteci çocuk kostümü tartışma yarattı

İtalya'da mülteci çocuk kostümü tartışma yarattı

Amazon.it sitesinde Ä°talyanca ve Almanca olarak yayımlanan ilanda, ellerinde bavullarıyla iki çocuk mankenin giydiÄŸi "mülteci kostümleri" 24-36 euro arası fiyatla satılmaya baÅŸladı.

"UTANÇ VERİCİ"

Satışa çıkarılan söz konusu kostümlerin 19. yüzyılın ilk yarısında Dünya Savaşı'ndan kaçan mültecileri yansıttığı belirtilse de, site kullanıcıları,son yıllarda yaÅŸanan mülteci dramı sürerken böyle bir ilan verilmesini "duyarsızlık" ve "utanç verici" olarak niteledi.

"NE BÃœYÃœK BÄ°R SALAKLIK"

Kullanıcılar, "Mülteci olmanın ve savaÅŸtan kaçmanın ne demek olduÄŸunu bilmiyorsunuz!", "Gidip gerçek mültecilerin arasında dolaşın da ne büyük bir salaklık yaptığınızın farkına varın" diye tepki gösterdi.

Ä°talya'da Katolik Kilisesi'ne baÄŸlı olarak faaliyet gösteren yardım kuruluÅŸu Caritas'ın göç sorumlusu Oliviero Forti de "Böylesine hassas bir dönemde böyle bir ticari giriÅŸimde bulunulması utanç verici. KeÅŸke bu ÅŸirket, ÅŸu anda denizin ortasında bulunan bir çocuÄŸa can yeleÄŸi satın almak için yatırım yapsa" diye eleÅŸtiride bulundu.

SATIŞTAN ÇEKİLDİ

Tepkiler üzerine ilan siteden kaldırılırken Amazon yetkilileri, sorumluluğun satıcı şirkete ait olduğunu belirtti.

Sitenin basın ofisi tarafından yapılan açıklamada "Kullanıcılardan ÅŸikayet gelmeye baÅŸlayınca bu uygunsuz ürünü siteden kaldırmak için hemen harekete geçtik" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.