Sosyal Medya

Güncel

Mazlumder: Halka Reva Görülen Zulümleri Şiddetle Kınıyoruz!

Mazlumder, Tacikistan’da erkeklerin sakallarının zorla kesildiği ve kadınların başörtülerinin zor kullanılarak çıkartıldığı haberleri üzerine bir Tacikistan Büyükelçisine hitaben açık mektup yayımladı.



Mazlumder, Tacikistan’da erkeklerin sakallarının zorla kesildiÄŸi ve kadınların başörtülerinin zor kullanılarak çıkartıldığı haberleri üzerine bir Tacikistan Büyükelçisine hitaben açık mektup yayımladı.

Ä°ÅŸte o mektup:

Sayın Farrukh SHARIPOV

Tacikistan Cumhuriyeti Büyükelçisi

Ülkenizde inancından ve/veya kişisel tercihlerinden dolayı sakal bırakan erkeklere ve başörtüsü takan kadınlara uygulanan baskıların son halkası olarak, güvenlik güçleri marifetiyle binlerce sakallı erkeğin sakallarının kestirildiği, binlerce kadının da başörtülerinin zor kullanılarak çıkartıldığı haberleri uluslararası medyada yer almıştır.

En doÄŸal insan haklarından olan bu tür tercihlerin, böylesi gayri hukuki yöntem ve baskılarla yasaklanmasını; yaÅŸadığımız çaÄŸda,  temel insan haklarını önemsemeyen, hukuk dışılığı kamu eylemi haline getirmiÅŸ, ancak baskıcı ve totaliter rejimlerde örneklerine rastlanabilecek, çaÄŸdışı ve gayri insani bir uygulama olarak görüyoruz.

Tacikistan halkına reva görülen, yasa ve yönetmelik zoruyla sistematik hale getirilen insan haklarına aykırı bu uygulamayı şiddetle kınadığımızı ifade eder, söz konusu uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesinin devletinize düşen bir insanlık görevi olduğunu hatırlatırız.

Saygılarımla,                                                                                    

Hüseyin SEVÄ°M              

MAZLUMDER  Genel BÅŸk Yrd.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.