Sosyal Medya

Dünya

Rus Profesör: Rusya çöküşün eşiğinde!

Rus profesör Pestov, Kremlin'in kendine çeki düzen vermemesi halinde ülkenin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savundu.



Sabah'ta yer alan habere göre Rusya'nın "yeni dünya düzenini" ÅŸekillendirme iddiasıyla 2014 ve 2015'te sırasıyla önce Ukrayna'ya, ardından Suriye'ye asker göndermesi, Türkiye ile iliÅŸkileri kötüleÅŸtiren bir politika benimsemesi, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in meÅŸruiyet arayışı olarak yorumlanıyor.

Rus profesör Nikolai Petrov, The Moscow Times gazetesi için kaleme aldığı yazıda, Moskova'nın kendi iç siyasetine çeki düzen vermemesi halinde daha fazla hayatta kalamayacağını belirtti. Putin'in savaÅŸ ve çatışmacı politikalarla meÅŸruiyet arayışında olmasını eleÅŸtiren Petrov, "Bu tür orkestral meÅŸruiyet, rekabetçi seçimler için uygun deÄŸil. Bu yüzden Kremlin, belediye baÅŸkanlarının doÄŸrudan seçilmesini bertaraf etmekte, bölgesel vali seçimlerini önceden belirlemekte" deÄŸerlendirmesinde bulunarak yetkililerin normalde adil seçimler kazanarak seçim meÅŸruiyeti elde ettiÄŸinin altını çizdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.