Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna'dan Rusya'ya gözdağı: Topraklarımızı alacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Rus yanlısı ayrılıkçıların elinde bulunan topraklarının her santimetresini geri alacaklarını açıkladı.



Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko, Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bu sene içerisinde tekrar Ukrayna'nın egemenliÄŸi altına gireceÄŸini söyledi. PoroÅŸenko, "Bu benim görevim. Ukrayna'nın her santimetresi için mücadele edeceÄŸim" dedi.

PoroÅŸenko, Ukrayna Åžehirler BirliÄŸi toplantısında yaptığı konuÅŸmada, ülkenin doÄŸusundaki kriz ile ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu. Rusya'nın Minsk AnlaÅŸması'na tam olarak uyması gerektiÄŸi uyarısında bulunan PoroÅŸenko, yaptırımların azaltılmasının tek yolunun bu olduÄŸunu ifade etti.

Ayrılıkçıların kontrolündeki bölgenin 2016 yılında tekrar Ukrayna'nın egemenliÄŸi altına gireceÄŸini kaydeden PoroÅŸenko, "Devlet BaÅŸkanı ve baÅŸkomutan olarak söylüyorum. Ukrayna topraklarının her santimetresi için mücadele edeceÄŸim. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü saÄŸlamak, önce Donbas'ı sonra Kırım'ı yeniden egemenliÄŸimiz altına almak için gereken her ÅŸeyi yapacağım" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ukrayna'nın doğusundaki krizin "çözümsüzlük" şeklinde devam etmemesi için gereken her türlü çalışmayı da yapacağını bildiren Poroşenko şunları dile getirdi:

"BU ÅžEKÄ°LDE SÃœRMEZ"

"Ülkenin doğusundaki çatışmanın bu şekilde ne bir yıl, ne beş yıl, ne on yıl, ne de yirmi yıl devam etmesini bekleyemeyiz. Abhazya, Güney Osetya, Dağlık Karabağ, Transdinyester deneyimleri bize bunu öğretmedi mi? Geçen her yıl, çözümsüzlüğün devam etmesi, egemenliğin yeniden sağlanmasının uzaklaşması demektir."

Ayrıca Poroşenko, Minsk Anlaşması'nın önemine bir kez daha değinerek, Minsk sürecinin ve mantığının Ukrayna'nın yeniden toprak bütünlüğünü sağlamasına yönelik olduğunun altını çizdi.

(Ukrayna'nın elinden çıkan ve sorunlu bölgeler)

Ukrayna'dan Rusya'ya gözdağı: Topraklarımızı alacağız

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.