Sosyal Medya

Güncel

ABD seçimlerinde Müslüman karşıtlığı tartışılıyor

Amerika'da cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala adaylar güvenlik, göç ve silah kontrolü sloganları üzerinden yarışmaya devam ediyor.



ABD'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ülkede terör tehdidi üzerine kaygılar sürüyor. Ülkede seçimler yaklaşırken, gündemin birinci maddesinde terör ve güvenlik tartışılıyor.

ABD'de 1 Şubat'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylar yarışmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda Paris, San Bernardino ve California saldırılarının ardından IŞİD'e karşı yürütülen savaş büyük önem kazanmıştı. Bu saldırıların ardından Cumhuriyetçi adaylar tarafından Müslüman karşıtlığı ve göçmenlerle ilgili konular gündemin en üst maddesi haline getirildi.

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump müslümanlarla ilgili ırkıçı söylemleri Ã¼lkedeki endiÅŸeleri daha da arttırdı. Trump 11 Eylül saldırılarından sonra ülke içerisindeki Müslümanların bu saldırılara sevindiÄŸi iddası, tepkilere neden olmuÅŸtu.

Öte yandan, New Jersey valisi Chris Christie ve Senatör Ted Cruz, Obama'nın Suriye politikasını eleştiren söylemlere ağırlık verdi.

ABD Cumhuriyetçi adaylar İran'la yapılan anlaşmaya eleştirileri de gündemde yankı buldu. Cumhuriyetçiler yapılan anlaşmada çok fazla tavizler verildiğini düşünüyor.

Demokratlar ise Cumhuriyetçilerin Müslüman karşıtı reflekslerinin sadece medeniyetlerin çatışmasına yol açacağını belirtiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.