Sosyal Medya

Güncel

Genelkurmay: 22 PKK'lı öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı'ndan operasyonlarla ilgili yeni bir açıklama geldi.



Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Cizre, Sur ve Çukurca'da devam eden operasyonlarda 22 PKK'lının etkisiz hale getirildiÄŸini açıkladı. Cizre ve Sur'da devam eden operasyonlarda toplamda etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 544 olduÄŸu bildirildi.

CÄ°ZRE

Genelkurmay BaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; 17 PKK mensubunun etkisiz hale getirildiÄŸi belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının 429 olduÄŸu ifade edildi.

22 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedilerek, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait sekiz adet şarjör ve 69 adet fişek, bir adet roketatar,üç adet tabanca, bir adet LAW silahı, dokuz adet av tüfeği ve silahlara ait 411 adet fişek, beş adet el bombası, dokuz adet telsiz, el yapımı patlayıcı yapımında kullanmak maksadıyla hazırlanmış 533 kg amonyum nitrat, çok sayıda elektrik malzemesi, infilaklı fitil, 200 adet elektrikli ateşleme tertibatı, 14 adet tüp, çok sayıda ilk yardım malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

SUR

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda ise, üç PKK'lı etkisiz hale getirildiÄŸine dikkat çekilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 115 olduÄŸu açıklandı.

Operasyonda üç adet el yapımı patlayıcı imha edildiği kaydedildi.

ÇUKURCA

Hakkari Çukurca'da, hudut birliÄŸine silahlı saldırıda bulunan iki PKK'lı etkisiz hale getirildiÄŸi ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.