Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu: Cumhurbaşkanı ve Başbakan konuyu yakından takip ediyor

acikistan'da tutuklu bulunan hukukçu ve gazetecilere yönelik hak ihlallerini incelemek üzere Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye gelen Türk avukatlar Gülden Sönmez, Emine Yıldırım ile tercümanları Malik Zaur Beg herhangi bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.





Türk avukatlardan oluşan heyet, Tacikistan'da tutuklu bulunan hukukçu ve gazetecilerle görüşmeler için çalışmalar başlatmıştı.

5 avukat ve 1 Azeri tercümanın bulunduğu heyet, ülkede tutuklu bulunan isimlere yönelik insan hakları ihlallerini incelemek için harekete geçti. 21-23 Ocak tarihlerinde hayata geçirilmesi beklenen görüşmeler öncesinde skandal bir hukuksuzluk yaşandı.Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de konaklayan Türk avukatlar Başbakanlık İnsan Hakları Komisyonu ve İnsan Hakları İnceleme Kurulu üyesi Gülden Sönmez, Emine Yıldırım ile tercüman Malik Zaur Beg konakladıkları otelde hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.



Dışişleri harekete geçti
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada Dışişleri Bakanlığı'nın girişimlerde bulunduğunu ve konuyu takip ettiğini duyurdu.

Dış Ä°ÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu twitterdeki hesabından yaptığı açıklamada Tacikistan makamlarıyla gereken giriÅŸimleri yaptığını ve konuyla ilgili CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun da  konuyu yakından takip ettiÄŸini duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.