Sosyal Medya

Coğrafyamız

Beşinci yılında da devrim unutulmadı

25 Ocak Devrimi'nin 5. yıl dönümü öncesindeki son cuma günü Müslüman Kardeşler'e üye gruplar farklı şehirlerde eylem yaptı



25 Ocak Devrimi’nin 5. yıl dönümü öncesindeki son cuma günü Mısır’ın farklı ÅŸehirlerde eylemler gerçekleÅŸtirildi. 

BaÅŸkent Kahire’nin Giza ve Kirdase bölgelerinde yoÄŸunlaÅŸan eylemler, Menufiyye, Beni Suveyf, Feyyum ve Åžarkiyye gibi vilayetlerde de gözlendi. 

Adının açıklanmasını istemeyen MeÅŸruiyeti Destekleme Koalisyonu yetkilisinin AA muhabirine verdiÄŸi bilgiye göre, Mısır’ın eski CumhurbaÅŸkanlarından Enver Sedat, Hüsnü Mübarek ve ÅŸimdiki CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es Sisi’nin memleketi olarak bilinen Menufiye vilayetinde bugün 14 ayrı eylem düzenledi. 

Yürüyüşler, insan zincirleri ve motosikletle konvoy oluşturma gibi farklı eylemler yapan göstericiler devrim sloganları attı. Rabia işareti ve Mursi posterleri taşıyan eylemcilerin daha çok cuma namazının ardından faaliyete geçtiği gözlendi.

Eylemeler Menufiye vilayetine bağlı Sedat, Eşmun, Bagur, Tela, Şuhede, Birket Seba ve Hatatba ilçelerinde gerçekleştirildi.

Benu Suveyf’te ise ÅŸehrin kuzeyinde yer alan Beni Hudeyr ile güneyde yer alan Karamine köylerindeki eylemlere güvenlik güçlerinin müdahale ettiÄŸi belirtildi.

Feyyum vilayetinin farklı ilçe ve köylerinde “Devrimimizi tamamlayacağız” sloganı ile 15 farklı eylem yapıldığı öğrenildi. Eylemler daha çok EbÅŸevay, Sunevras, Tamye ve Yusuf Sadık ilçelerinde yoÄŸunlaşıyor.

Åžarkiyye vilayetinde ise Mursi’nin dünyaya geldiÄŸi Hehye ilçesi Adve köyünde güvenlik güçleri ile Müslüman KardeÅŸler üyesi eylemciler arasında arbede yaÅŸandığı belirtildi.

Bugünkü eylemlere her cuma olduÄŸu gibi genelde Müslüman KardeÅŸler yanlılarının katıldığı, liberal, sol ve 6 Nisan Hareketi gibi farklı grupların eylem yapmadığı gözlendi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.