Sosyal Medya

Güncel

Rus uçaklarından Türkiye sınırında katliam

Türkiye sınırında 'Rus uçağı düştüğü' iddia edilmişti. Patlamanın Rusya'nın sivil bölgeye düzenlediği saldırıdan ötürü meydana geldiği ortaya çıktı.



Suriye'nin Türkiye sınırındaki Rus bombardımanı bugün sosyal medyada "Rus uçağı düştü"iddiaları nedeniyle çok konuÅŸuldu. Ancak daha sonra dev patlamanın Rusya'nın sivil bölgeye düzenlediÄŸi saldırıdan ötürü yaÅŸandığı ortaya çıktı.

Türkiye sınırına 7 kilometre mesafedeki Sarmada ilçesi ve Babul Hava Rus uçaklarının saldırısına uğrarken saldırıda ilk belirlemelere göre içlerinde kadın ve çocukların da olduğu en az 30 Suriyeli sivil hayatını kaybetti, 60'a yakın ise yaralı var. Yaralılardan bir kısmının ise Türkiye'ye gönderildiği öğrenildi.

En az 55 Suriyeli sivilin yaralandığı saldırıda uçakların yaralılara yardım için gelen sivil savunma ekiplerini de vurduğu öğrenildi.

Son dönemde Rusya'nın Türkiye sınırındaki saldırıları gittikçe yoğunlaşırken saldırıların gerçekleştiği bölgelerin büyük kısmı sivillerin yaşadığı ilçeler. Bölgede onbinlerce mültecinin barındığı kamplar bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.