Sosyal Medya

Güncel

Akdağ: Başkanlık yoluna girdik

AK Partili Akdağ, yeni anayasa ve başkanlık sistemine desteğin her geçen gün arttığını söyledi.



AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve eski SaÄŸlık Bakanı Recep AkdaÄŸ, Türkiye'ninbaÅŸkanlık sistemine giden yola girdiÄŸini söyledi. Yeni Åžafak'a konuÅŸan AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Recep AkdaÄŸ, “Türkiye'de siyasiler yeni anayasa ve baÅŸkanlıktan kaçamazlar" dedi.

AkdaÄŸ, “BaÅŸkanlık sistemine karşı çıkanlar yanlış iÅŸ yapıyorlar, bunun önünde durmaları mümkün deÄŸil. Türkiye bu dönüşümü yaÅŸayacaktır. Buna direnenler sadece kendi bilançolarına zarar yazarlar. Muhalefet partilerinin baÅŸkanlık sistemine teknik ya da ideolojik açısından direndiklerini düşünmüyorum. Böyle olsaydı, sayın Devlet Bahçeli'nin baÅŸkanlığa karşı çıkmasını nasıl izah ederdik? Çünkü kendisinin takip ettiÄŸi lider Alparslan TürkeÅŸ yazdığı kitaplarda baÅŸkanlığı savunuyor. Bahçeli'ye 'Alparslan TürkeÅŸ baÅŸkanlığı istiyor, siz neden istemiyorsunuz?' diye sorsak hangi makul cevabı verecek?" diye konuÅŸtu.

KARŞI ÇIKIŞ SEBEBİ BELLİ

“Aslında karşı çıkmalarının basit bir sebebi var" diyen AkdaÄŸ, “BaÅŸkanlık seçimini AK Parti'nin kazanacağını biliyorlar. Uzun uzadıya baÅŸkanlığın neden yanlış olduÄŸunu anlatmaya çalışıyorlar ya, aslında kafalarının arkasında bir tek gerçeklik var, 'Millet bizden birini baÅŸkan seçmez. AK Parti'nin desteklediÄŸi biri hatta Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkan olur. Bunun önünü kesmemiz lazım' diyorlar. Karşı çıkmalarının baÅŸka bir sebebi yok" ifadelerini kullandı.

HALK DESTEĞİ YÜZDE 55

Hem yeni anayasaya hem baÅŸkanlık sistemine desteÄŸin her geçen gün arttığını söyleyen AkdaÄŸ, “Son yapılan araÅŸtırmalarda baÅŸkanlık sistemine destek 55, yeni anayasaya destek ise yüzde 59 olarak görünüyor. BaÅŸkanlık üzerine yapılan tartışmalar gereÄŸinden fazla uzatılmamalı. Ben ÅŸuna inanıyorum. Türkiye baÅŸkanlık sistemine giden yola girmiÅŸtir. Bunun önüne duvar örmeye çalışanlar boÅŸuna uÄŸraşıyor. Halk artık baÅŸkanlığı arzu ettiÄŸini göstermiÅŸtir. Burada artık tartışmamız gereken hangi baÅŸkanlık modelinin bizim için en doÄŸru olduÄŸudur" dedi.

Kaynak : YeniÅžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.