Sosyal Medya

Coğrafyamız

Tunus'ta sokağa çıkma yasağı

Tunus'ta ülke genelinde bu akşam saat 8'den itibaren sabah 5'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi



Arap Baharı'ndan bu yana en hareketli günlerini yaÅŸayan Tunus'ta ülke çapındaki büyük protesto gösterileri nedeniyle sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸi bildirildi. İçiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanlığa baÄŸlı kamu ve özel mülkiyetlere yapılacak saldırı riskine karşılık, cuma günü akÅŸam 8.00'den sabah 5'e kadar sokaÄŸa çıkama yasağı ilan edildi. 

Tunus İçişleri Bakanlığı, yoğun protestoların ardından böyle bir kararın alındığını duyurdu. Son bir haftadır Tunus'ta birçok bölgede Arap Baharı'nın vaadlerinin yerine getirilmediği ve işsizlik oranlarında iyileştirilmelerin yapılmadığına dair protestolar vardı.

Tunus'ta başkentin güney batısındaki Kasrin vilayetinde Rıda Yahyavi ve bir grup üniversite mezunu genç, 2014 yılında düzenledikleri iş talebi gösterileriyle valilik tarafından ilk işe alınacaklar listesine isimlerini yazdırmışlardı. Ancak geçen hafta sonu isminin hazırlanan listede olmadığını fark eden Yahyavi'nin, protesto amacıyla tırmandığı direkte elektrik akımına kapılması sonucu ölümü hükümet karşıtı protestoları başlatmıştı.

İşçiler devrim sonrası vaadlere raÄŸmen, binlerce iÅŸsizin olduÄŸunu ve bu iÅŸsizler arasında üniversite mezunu birçok insan olduÄŸunu bildirmiÅŸti. Ãœlke genelinde protestoların devam etmesi üzerine hükümet acil kabine toplantısının ardından 5 bin yeni istihdam planı açıklamıştı. Tunus'ta resmi veriler iÅŸsizlik oranının yüzde 15 olduÄŸunu ama bu oranın üniversite mezunları düzeyinde daha da yüksek olduÄŸunu gösteriyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.