Sosyal Medya

Güncel

Rusya sınırımıza üs kuruyor!

Rusya’nın Esad rejimi ve terör örgütü PYD’nin kontrolünde bulunan Kamışlı’daki faaliyetleriyle ilgili çok önemli ayrıntılar ortaya çıktı.



RusyaNusaybin’in hemen karşısındaki Kamışlı’da Türkiye’nin bölgedeki hareketliliÄŸini çok yakından gözetleyecek ÅŸekilde bir askeri üs kurma çalışmalarına baÅŸladı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bir korgeneral baÅŸkanlığındaki Rus askeri heyeti altı gün önce, 16 Ocak’ta askeri bir uçakla Kamışlı’ya geldi. Rus heyete bazı PYD’lilerinin eÅŸlik ettiÄŸi öğrenildi.Türk güvenlik birimlerinin elde ettiÄŸi bilgilere gör askeri teknik uzmanlardan oluÅŸan Rus heyeti hem Kamışlı Havaalanı’nda hem de havaalanına yakın bölgelerde kapsamlı incelemelerde bulundu.

ASKERÄ° Ä°STÄ°HBARAT HEYETÄ°

Ankara, Kamışlı’ya Rus Korgeneral baÅŸkanlığında giden heyetin Rus Askeri Ä°stihbarat TeÅŸkilatı’nın (GRU) önemli isimlerinden oluÅŸtuÄŸuna dair bilgilere sahip. GRU’nun BaÅŸkanı Igor Sergun 5 Ocak’ta Moskova’da yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Sergun’un sır ölümü, Suriye konusunda Putin’le ayrı düştüğü için öldürüldüğü iddialarına neden olmuÅŸtu.

YAKIN Ä°ZLEME

Ankara, Rusya’nın Kamışlı’da büyük bir askeri hava üssü kuracağını deÄŸerlendiriyor. Türk güvenlik birimlerinin ulaÅŸtığı bazı bilgiler Kamışlı’daki mevcut havaalanındaki pistin savaÅŸ uçakları ile  nakliye uçaklarının iniÅŸ ve kalkışına uygun hale getirileceÄŸi ve hangarlar kurulacağını gösteriyor. Bu durumda Rusya’nın Kamışlı’yı Türkiye’nin bölgedeki hareketliliÄŸini çok daha yakından takip edecek ÅŸekilde radarlarla donatacağına kesin gözle bakılıyor.

ABD'Lİ YETKİLİLER DE AYNI GÖRÜŞTE

Amerikan Fox News televizyonuna konuÅŸan ABD'li yetkililer de Rusya'nın, Türkiye sınırı yakınlarında Suriye'de yeni bir üs için hazırlıklara baÅŸladığı izlenimine sahip olduklarını açıkladı. Savunma yetkilileri, Rusya'nın Eylül ayında Esad rejiminin kalesi niteliÄŸindeki Lazkiye'de yaptığına benzer olarak baÅŸka bir hava üssü kurabileceÄŸini düşünüyor. Gizlilik kaydıyla Fox News’e konuÅŸan bir yetkili, "Yeni bir Lazkiye süreciyle karşı karşıya kalabiliriz” dedi. Haberde bölgedeki geliÅŸmeleri yakından takip ettiÄŸi belirtilen yetkili, "Bu Rusya'nın Türklerle dalaÅŸmasının bir baÅŸka örneÄŸi” ifadesini kullandı. Öte yandan Fox News, Rusya'nın Kamışlı'daki havalimanına savaÅŸ jetleri dâhil herhangi bir hava aracını konuÅŸlandırdığına dair bir belirti olmadığını belirtti. Ancak haberde, ABD'li yetkililerin bu durumun "an meselesi" olduÄŸundan endiÅŸe ettiÄŸi de vurgulandı.

GÄ°ZLÄ° SERVÄ°S (FSB) DE GELDÄ°

Türk güvenlik birimleri dün akÅŸam saatlerinde Rusya Güvenlik Servisi’den (FSB) bir heyetin Kamışlı’da olduÄŸunu belirledi. FSB heyetinin de hem PYD, hem de Kamışlı’daki Esad rejimi yetkilileriyle biraraya geldiÄŸi, havaalanı civarında incemelerde bulunduÄŸu gözlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.