Sosyal Medya

Güncel

Eroğlu: Yavru vatanın su şebekesini yapmak istiyoruz

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, KKTC Su Temin Projesi’ne ilişkin bilgi verdi.



Orman Ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu, Orman Genel Müdürlüğünde düzenlediÄŸi basın toplantısında, KKTC Su Temin Projesi’ne iliÅŸkin bilgi verdi. Yavru Vatan Kıbrıs’ın su ihtiyacının Türkiye tarafından karşılandığını belirten EroÄŸlu, Ada’da su çalışmalarının devam ettiÄŸini söyledi. Ada’daki su ÅŸebekelerini de yapmak istediklerini anlatan EroÄŸlu, KKTCyönetiminden cevap beklediklerini ifade etti.

Bakanlığın görevinin Anamur’daki Alaköprü Barajı’ndan suyu Geçitköy Barajı’na iletmek olduÄŸunu belirten EroÄŸlu, “Kıbrıs içindeki dağıtımlar KKTC tarafından yapılacak. Fakat bunlar bu iÅŸin projesini dahi yapamadılar. Ben bunu gördüm hatta benim yetkim olmamasına raÄŸmen onların projesini resen talimat vererek yaptırdım. Çünkü gecikirse orada biz su yüklü baraja su iletiriz. O su orada bekler, dağıtılamadıktan sonra ne kıymeti var” diye konuÅŸtu.

KKTC’deki hükümet deÄŸiÅŸikliÄŸi nedeniyle suyun iÅŸletilmesi konusunda bir sonuca ulaşılamadığını aktaran EroÄŸlu, “Orada bir karar vermemezlik var. Biz ÅŸunu söyledik, ‘5 yüz, 6 yüz milyon daha harcayalım, orayı dört dörtlük çiçek gibi yapalım. Burayı biz yapalım, ÅŸebekeyi yapalım, kanalizasyon sistemini yapalım, atık su arıtma tesisi yapalım, arıtılmış suları sulamada kullanalım, sulama ÅŸebekesini yapalım, iÅŸletelim, size ondan sonra teslim edelim’ dedik. Beyefendiler karar verecekler. Yer altı suyu orada çok azalıyor. Deniz suyuna yakın olduÄŸu için yer altı suyuna deniz suyu giriÅŸimi olabilir, o zaman çok tehlikeli olur. Ben de arkadaÅŸlara ‘Bu suyu araziye verin, yer altı suyunu besleyelim’ dedim. O da büyük bir kazanç. Yer altı suyunu beslemeye baÅŸladık, ÅŸimdi de arkadaÅŸlar ‘Geçitköy Barajını tam, silme dolu yapalım’ dediler. Su, ÅŸu anda akıyor ama bir kısmı yer altı suyunu besliyor, bir kısmı barajı dolduruyor” ifadelerini kullandı.

Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanlığının Türkiye’nin en büyük yatırımcı bakanlığı olduÄŸunu ve 13 yılda 123 milyar liralık yatırım gerçekleÅŸtirdiÄŸini aktaran EroÄŸlu, Türkiye’nin erozyonla mücadelede dünya lideri olduÄŸunu belirtti.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.