Sosyal Medya

Dünya

Ankara - Moskova arasında yeni Suriye gerginliği

Cumartesi günü başlaması beklenen Suriye barış görüşmeleri öncesinde Türkiye ve Rusya'dan karşılıklı suçlamalar geldi.



İsviçre'de düzenlenen Davos Zirvesi'ne katılan Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, aralarında Rusya'nın da olduğu bazı çevrelerin YPG'yi masaya davet etmeye çalışarak Suriye barış görüşmelerinin altını oymakla suçladı.

Rus yayın kuruluşu Russia Today ise Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, barış görüşmeleri öncesinde Suriye'nin kuzeyindeki 'terörist faaliyetlerin' tırmandığını söylediğini aktardı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Halep'teki isyancı güçlere Türkiye üzerinden takviye güçler alıyor" ifadesinin yer aldığı bildiriliyor.

Davutoğlu ise "Rusya'nın, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) dışındaki grupları vurarak ve Beşar Esad yönetimi muhaliflerini hedef alarak Suriye'deki krizi daha da karmaşık hale getirdiğini" bir kez daha yineledi.

Dışişleri Bakanı yardımcısı ziyaretini iptal etti

Öte yandan, Rusya'nın Dışişleri Bakan Yardımcısı Vassili Nebenzia'nın da Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyareti iptal ettiği açıklandı.

Nebenzia'nın Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü gündemiyle İstanbul'a gelmesi bekleniyordu.

Kasım ayında Türkiye'nin Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesinden bu yana Rusya'dan Türkiye'ye hiçbir üst düzey diplomatik heyet gelmemişti.

Rusya'nın Türkiye'ye turizm, inşaat ve gıda alanlarında uyguladığı yaptırımlar ise 1 Ocak'tan bu yana yürürlükte.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.