Sosyal Medya

Güncel

İdris Baluken'den skandal sözler!

Meclis'te bugün HDP Grup Önerisi görüşmelerinde AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken arasında gergin anlar yaşandı.



HDP Grup BaÅŸkanvekili Ä°dris Baluken Diyarbakır'ın Cizre ilçesinde Ã§Ä±kan çatışmada yaralanan teröriste ambulans gönderilmediÄŸini eleÅŸtirmesi üzerine AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz söze girdi.

'SÖYLEDİKLERİ HER ŞEY YALAN'

"Güvenlik güçlerimizin ateÅŸ açmasının bir sebebi olduÄŸunu, karşıdaki hedef olan kiÅŸinin elinde silah olduÄŸunu bildirdim" diyen Deligöz, "Çıkıp konuÅŸtukları her ÅŸey yalan. Biz barıştan yanayız. Çocuklar ölmesin sözüne katılıyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Bu sözler üzerine söz alarak kürsüye çıkan Baluken, Deligöz'e, "Açıklama özrü kabahatinden beter bir açıklama" diye çıkıştı. "Velev ki sözleriniz doÄŸru olsun, velev ki orada ambulans bekleyen sizin bahsettiÄŸiniz ÅŸekilde elinde silah olan bir genç olsun. Sizin yasal mevzuatınıza göre ve uluslararası hukuka göre oradaki yaralıya hangi hukuk çerçevesinde nasıl davranılması gerektiÄŸini bilmiyor musunuz? Siz nasıl milletvekili oldunuz? Yaralı bir kiÅŸinin hükmünü oradaki güvenlik gücü veremez. Yaralı kim olursa olsun yerde yatan cenazenin durumu ne olursa olsun güvenlik gücünün görevi bellidir, aksi bir tutum içerisinde olamaz" iddialarında bulundu.

Ä°dris Baluken'in bu sözlerine baÅŸta Orhan Deligöz olmak üzere AK Parti sıralarından itiraz geldi. Mecliste tansiyon yükselince Meclis BaÅŸkanvekili Pervin Buldan birleÅŸime 5 dakika ara verdi.

BeyazGazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.