Sosyal Medya

Güncel

Pentagon: Saldırıda siviller öldü

Pentagon IŞİD'e yönelik saldırılarda sivillerinde öldüğünü aktardı.



Pentagon, ABD liderliğindeki koalisyonun, Irak'taki IŞİD mevzilerine düzenlediği saldırıda, sivillerin de hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırının, IŞİD'in finans merkezlerinden birine düzenlendiği belirtildi.
 
"Evet, bu saldırıda sivil ölümlerinin olmasına hazırlıklıydık. Bu trajik ve yapmak istediÄŸimiz bir ÅŸey deÄŸil" diyen ABD'nin Irak Komutanlığı Sözcüsü Albay Steve Warren, operasyon emrini vermeden önce hedefin askeri deÄŸerini ve olası sivil kayıpları deÄŸerlendirdiklerini söyledi. Warren, ilk belirlemelere göre sivil kayıpların az olduÄŸunu ve ‘tek haneli rakamlar'da kaldığını ekledi.

ABD liderliÄŸindeki koalisyonun son hava saldırısı, IŞİD'in Musul'daki ‘tahsilat merkezi'ne düzenlendi. ABD ordusu, örgütün finans merkezlerine düzenlenen saldırıların sayısının 9'a çıktığını açıkladı.

ABD SÄ°VÄ°L KAYIPLARI 'HESAPLIYOR'

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, ocak ayı başında yaptığı açıklamada, sivil kayıplara raÄŸmen gerçekleÅŸtirilecek operasyonlara dair bir ‘hesaplama' kullandıklarını duyurmuÅŸtu. Detayları açıklamayı reddeden Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, "GerçekleÅŸtirdiÄŸimiz herhangi bir saldırıda ya da hava operasyonunda sivil kayıpların en az olmasını hedefliyoruz" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.