Sosyal Medya

Güncel

Obama'ya 'Ortadoğu' suçlaması

ABD Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü McCain, 'Obama yönetiminin oynadığı Ortadoğu kumarı kaosa sebep oldu' dedi...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Senatosu'nun Silahlı Hizmetler Komitesi BaÅŸkanı Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, BaÅŸkan Barack Obama yönetiminin OrtadoÄŸu'da oynadığı “kumarın” bölgede kaosa sebep olduÄŸunu söyledi.

Muhafazakar partinin “ÅŸahin kanadının” önde gelen isimlerinden olan McCain, Silahlı Hizmetler Komitesinde ABD'nin OrtadoÄŸu stratejisi ve politikasına iliÅŸkin düzenlenen oturumunda yaptığı konuÅŸmada, Obama yönetimini sert ÅŸekilde eleÅŸtirdi.

McCain, Obama'nın yönetimde yer aldığı iki dönemde ABD'nin Ortadoğu'daki dahiliyetini kaybettiğini ifade ederek, Obama'nın, diğer ülkelerin bölgenin güvenliğini ve istikrarını sağlayabileceği yanlış bir hesap yaptığını dile getirdi.

McCain, “Bu büyük kumarın sonucu, ÅŸimdi hepimizin bilgisi dahilinde, OrtadoÄŸu'da kaos dışında herhangi bir yeni düzen oluÅŸmadı” diye konuÅŸtu.

Eski baÅŸkanlardan Jimmy Carter ve Bill Clinton'ın belirli konularda yenilgiye uÄŸrayacaklarını gördüklerinde strateji deÄŸiÅŸikliÄŸine gidebilmesini öven McCain, ancak Obama'nın “her gün artan maliyetli ve yetersiz politikalarına” raÄŸmen terörle mücadelede yön deÄŸiÅŸtirmemesini eleÅŸtirdi.

McCain, 2014 yaz aylarından beri yürütülen hava saldırılarına raÄŸmen IŞİD'in hala varlığını sürdürdüğüne iÅŸaret ederek, “IŞİD'in kaybettiÄŸini veya bizim kazandığımızı ileri sürmek imkansız” ifadesini kullandı.

Örgütün sahada alan kaybetse de Irak ve Suriye'de belirli yerlerde gücünü saÄŸlamlaÅŸtırdığını kaydeden McCain, IŞİD'in bu ülkelerin dışında ÅŸimdi de Afganistan, Libya, Yemen, Lübnan ve Mısır'da da eylemler gerçekleÅŸtirir hale geldiÄŸine dikkati çekti. McCain, “Paris'te gördüğümüz gibi onların saldırıları ÅŸimdi global hale geldi” dedi.

Muhafazakar partinin önemli isimlerinden olan McCain, 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde ABD Başkanı Obama'nın rakibi olmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.