Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'na 1 liralık dava

Kahramanmaraşlı Arif Gedemenli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 TL'lik manevi tazminat davası açtı.



KahramanmaraÅŸ'ta yaÅŸayan Arif Gedemenli, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'na, partisinin Ankara'da yapılan olaÄŸan kongresindeCumhurbaÅŸkanına hitaben yaptığı konuÅŸma nedeniyle 1 liralık dava açtı.

Stajyer avukat olduÄŸu halde davayı bir vatandaÅŸ ve bir seçmen olarak açtığını kaydeden Arif Gedemenli; “Gittikçe dozunu arttırarak küfür ve hakaret siyasetini sürdürüyor. Daha önce de belediye baÅŸkanlarına, bakanlara, baÅŸbakana yaptığı hakaretlerden mahkum olmuÅŸ ve tazminat ödemiÅŸti. Bu tazminatlar ve mahkumiyetler üslubunu deÄŸiÅŸtirmeye yetmedi. Hatta onu tahrik etti. Bu sebepten dolayı toplumun, yani seçmenlerin seçtiklerine sahip çıkarak; siyasetteki üslup seviyesini düşmesine engel olabileceÄŸini düşünüyorum” dedi.

Ticari kaygı gütmediÄŸi için sembolik dava açtığını dile getiren Gedemenli, “Bir vatandaÅŸ ve seçmen olarak vazifemi yaptığımı düşünüyorum. Bence bu davaların sayısı, hızla artmalı ve yaygınlaÅŸmalı. Toplum olarak seçtiklerimize sahip çıkmalı ve siyasetin seviyesini korumalıyız” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.