Sosyal Medya

Güncel

Sultanahmet saldırısında flaş gelişme!

Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



Sultanahmet saldırısının ardından yapılan operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheli geçtiÄŸimiz Pazar günü adliyeye getirilmiÅŸ, savcılık şüphelilerin tamamını tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etmiÅŸti. Mahkeme, şüpheliler , Ahmad D., Zaher A., Omran A., Ali A., Ehab H., Mohammed I., Ä°brahim Ä°., Mustafa S., Muhammed I.,ve  Mohammed H.’nin “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Tasarlayarak öldürmek” suçlarından ayrı ayrı tutuklanmalarına karar vermiÅŸti. Kararda, şüphelilerin canlı bomba eylemini gerçekleÅŸtiren Nabıl Fadlı ile olan iliÅŸkileri ve irtibatlarının henüz tamamen ortaya çıkarılamamış olduÄŸunu belirtilmiÅŸti. 6 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

SoruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan Muhannad H. ve Ayad D. Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü’ndeki  iÅŸlemlerinin ardından sabah saat saatlerinde ÇaÄŸlayan’daki Ä°stanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Saldırıya iliÅŸkin soruÅŸturmayı yürüten savcı Abdullah Yurtsever, iki şüphelinin ifadelerini aldıktan sonra tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliÄŸe sevk etti. Ä°stanbul 1’inci Nöbetçi Sulh Ceza HakimliÄŸi tarafından sorgulanan Muhannad H. ve Ayad D “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “ tasarlayarak öldürmek” suçlarından tutuklandı.

Kaynak : AkÅŸam

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.