Sosyal Medya

Güncel

Pakistan'da üniversiteye saldırı: 1 ölü, 50 yaralı

Pakistan'da en az 3 kişi Baça Han Üniversitesi'ni hedef aldı. Üniversite yerleşkesinden patlama ve silah sesleri yükseldi. Reuters'a göre 1 kişi öldü, en az 50 kişi de yaralandı.



Pakistan'ın kuzeybatısındaki Çarseda kentinde yer alan Baça Han Üniversitesi, en az 3 saldırganın hedefi oldu.

Saldırganların yerleşkenin arka kapısından girdiği ve saldırı esnasında öğretmen ve öğrencilerin yerleşkede olduğu öğrenildi.

​Yaralı veya ölü sayısına iliÅŸkin olarak ise resmi bir açıklama yapılmasa da Reuters ajansı 1 kimya profesörünün öldüğünü, 50 kiÅŸinin yaralandığını, çoÄŸu öğrencinin kurtarıldığını ama saldırganların hâlâ yerleÅŸkede olduÄŸunu yazdı. Yerel basın da 2 saldırganın öldürüldüğünü belirtti.

​Öte yandan polis, 2 patlama sesinin yükseldiÄŸi yerleÅŸkede silah seslerinin kesilmediÄŸini ve saldırganları yakalamak için baÅŸlatılan operasyonun sürdüğünü aktardı. Pakistan Ordu Sözcülüğü de askeri birliklerin bölgeye sevk edilmesiyle militanlarla çatışmaların baÅŸladığı bilgisini paylaÅŸtı. Sözcülük, 3 bin öğrencinin eÄŸitim gördüğü üniversitenin kampüsünde militanların kız yurdunu hedef aldıklarını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.