Sosyal Medya

Güncel

Selim el-Cuburi: Türkiye'nin yardımından vazgeçmeyiz - VİDEO

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Türkiye'nin kendileri için önemli bir ülke olduğunu, ilişkilerin tekrar düzelmesini istediğini söyledi.



Irak Meclis BaÅŸkanı Selim el-Cuburi, "Türkiye, komÅŸu, dost ve bizim için önemli ülkedir. Karşılıklı çeÅŸitli çıkarlarımız söz konusu. Tüm bunların yanı sıra Türkiye ile radikalizm ve terörden arındırılmış ortamın yaratılması için ortak görüşe sahibiz.'' 

TÜRKİYE'NİN YARDIMINDAN VAZGEÇMEYİZ

''Türkiye'nin yardımından ve onunla yakın ilişkiler geliştirmekten vazgeçmeyiz. Bu ortamın oluşturulması için bize de ihtiyaç duyduklarını düşünüyoruz. Özellikle bir birine sınırı olan ülkeler arasında maalesef bazen ihtilaflar ve anlaşmazlıklar yaşanabilir. Bu, doğal olarak diyalog yoluyla çözülür ve ayrıca siyasi ile diplomatik çatışmayı büyütmeyi gerektiren neden de olmamalıdır" görüşünü dile getirdi.

BAŞİKA İÇİN ÜÇLÜ GÖRÜŞME

"Tükiye ile ilişkilerimizi tekrar geliştirilme ve eski haline döndürmeyi arzuluyoruz"diyen Cuburi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Irak, toprak bütünlüğü ve egemenliÄŸinin korunmasına önem veriyor. Hükümetle koordinasyon ÅŸartıyla uluslararası desteÄŸi memnuniyetle karşılarız. Irak'ın kuzeyindeki BaÅŸika veya diÄŸer bölgelerde eÄŸitim amaçlı Türk güçlerin bulundurulmasına dair Irak ile Türkiye ve Türkiye ile IKBY arasında görüşmelerin olduÄŸu yönünde haberler var. ''

''TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR''

''Sonuç olarak yapılanların boyutunu siyasi ve diplomatik girişimlerimiz dışında daha da büyütmek istemiyoruz. Irak'ta askeri güçlerin bulunması koordinasyonunun merkezi hükümetle yürütülmesi ve onun ihtiyaç ve isteğine göre düzenlenmesi gerekiyor. Irak'ta sadece Türk değil çeşitli ülkelerden eğitmenler bulunuyor ve bize destek sunuyorlar. Musul operasyonu kapıda olduğu için bizim de Türkiye ile istihbarat, eformasyon ve askeri alanda iş birliğine ihtiyacımız var."

 

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.