Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın mahsur tuttuğu aile operasyonla kurtarıldı

Diyarbakır'da, teröristlerin 48 gündür evlerinden çıkmalarına izin vermemesi yüzünden mahsur kalan aile, operasyonla kurtarıldı. Güvenlik güçleri tarafından güvenli bölgeye çıkarılan ailenin sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra tüm şahsi ihtiyaçları karşılandı.



SokaÄŸa çıkma yasağının 48'inci gününde devam ettiÄŸi Sur ilçesinde bir taraftan teröristlerle çatışan ve açtıkları hendekler ile kurdukları barikatları etkisiz hale getirmeye çalışan güvenlik güçleri, diÄŸer taraftan da ilçeden çıkmalarına teröristler tarafından izin verilmeyen ve kalkan olarak kullanılmaya çalışılan vatandaÅŸların yardımına koÅŸuyor. Dün kurtardıkları bir ninenin hayır duasını alan asker ve polisler, bugün de teröristler yüzünden 48 gündür evlerinde mahsur kalan 3'ü çocuk 5 kiÅŸilik ailenin yardımına koÅŸtu. Aile, güvenlik güçleri tarafından güvenli bölgeye çıkarıldıktan sonra önce bir saÄŸlık kuruluÅŸuna götürülerek, kontrolden geçirildi, ardından da tüm ÅŸahsi ihtiyaçları karşılandı.

Güvenlik güçlerine hem teÅŸekkür hem de dua eden ailenin reisi, "Günlerdir evimizden çıkamıyoruz. Ne zaman çıkmaya çalışsak engellendik. Allah askerimize ve polisimize güç versin. Çoluk çocuk periÅŸan olmuÅŸtuk. Yiyecek hiçbir ÅŸeyimiz kalmamıştı. Ne kadar teÅŸekkür etsek azdır. SaÄŸ olsunlar bizim için canlarını tehlikeye attılar. Hanımla birlikte çocuklara bakıp bakıp aÄŸlıyorduk. Çok zor günler geçirdik. Kıyameti yaÅŸadık. Allah kimseye bunları yaÅŸatmasın. Allah devletimizden razı olsun" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.