Sosyal Medya

Dünya

Putin'e 'kabadayı' benzetmesi

Clinton, Putin için 'liderlerin karşı koymak zorunda kaldığı bir kabadayı' yorumunu yaptı.



ABD eski DışiÅŸleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’i, “DiÄŸer liderlerin karşı koymak zorunda kaldığı bir kabadayı”olarak tanımladı. Kendisine Putin ile iliÅŸkilerinin nasıl olduÄŸu sorulan Clinton, “Hımm..Ä°lginçti.”dedi.

ABD’de kasım ayında yapılacak baÅŸkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olabilmek için yarışan Hillary Clinton, diÄŸer iki güçlü aday Bernie Senders ve Martin O’Malley ile birlikte dün akÅŸam canlı yayınlanan tartışma programına katıldı. Programda kendisine Putin ile iliÅŸkilerinin nasıl olduÄŸu sorulan Clinton, dikkatli cevap vermeye çalıştı.

"KABADAYI GÄ°BÄ°"

Clinton, “Hımm. Ä°lginçti. Saygılı olduÄŸunu düşündüğüm bir iliÅŸkiydi. Birbirimizle bazı sert yaklaşımlarımız oldu ve onun sürekli karşı koymak zorunda olduÄŸunuz birisi olduÄŸunu biliyorum, çünkü birçok kabadayı gibi o da (Putin) siz almadığınız müddetçe mümkün olduÄŸunca çok sizden alan birisi.” dedi.

Vladimir Putin, ABD’de baÅŸkanlık yarışında daha önce de Cumhuriyetçi aday adaylarından Donald Trump’un sözleriyle gündeme gelmiÅŸti. Trump, Putin için “büyük bir lider” olarak bahsetmiÅŸ ve Putin’in kendisini övmesinin “büyük bir onur” olduÄŸunu dile getirmiÅŸti. Putin ise Trump için “Parlak ve yetenekli biri.” ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.