Sosyal Medya

Güncel

Arabistan Yemen'de polis tesisini vurdu: 26 ölü

Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyona ait savaş uçaklarının Yemen'de bir polis tesisini hedef aldığı açıklandı.



Suudi Arabistan Ã¶ncülüğünde kurulan ve geçen yılın Mart ayından bu yana Yemen’e hava saldırıları düzenleyen koalisyon jetleri bu kez ülkenin baÅŸkenti Sana’da bir polis tesisini hedef aldı. Saldırı sonucu 26 kiÅŸi hayatını kaybetti, 15 kiÅŸi de yaralandı. YaÅŸamını yitirenlerin polis ve Husiler olduÄŸu belirtildi.

Associated Press’in haberine göre, Sana’nın merkezindeki binanın enkazı altında tahminen 30 kiÅŸi daha bulunuyor. Güvenlik yetkilileri, ölü sayısını 20 olarak duyurmuÅŸ, ancak enkaz altından altı ceset çıkarılınca 26’ya yükseltmiÅŸti. Saldırı sonucu polis araçlarının ve çevredeki evlerin zarar gördüğü de bilgiler arasında.

Gazetecilerin yerle bir olan binanın yanına gitmesinin yasaklandığı aktarıldı.

Suudi Arabistan öncülüğünde, Åžii Ensarullah Hareketi’nin ülkedeki ilerleyiÅŸini durdurmak amacıyla kurulduÄŸu belirtilen koalisyon, geçen yıl 26 Mart’tan bu yana ülkede hava saldırıları düzenliyor. Saldırılar sonucu binlerce sivil hayatını kaybetti, milyonlarca Yemenli ise yardıma muhtaç hale geldi.

Kaynak : haber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.